Varför Vrid Moon Blue?

En blå måne är en populär metafor för något sällsynt men förutsägbar händelse. Men det finns ett antal astronomiska fenomen förknippade med månen kretsar kring jorden som har fått namnet "blå måne". En blå måne kan hänvisa till ett antal lunar händelser eller slumpmässiga händelser som ändrar den synliga färgen av månen. En måne som ser blå

Nästan hela tiden och nästan överallt på jorden månen tycks ljusgrått. Men ibland kan det ta en blåaktig nyans efter rätt mängd och konsistens av olja släpps ut i luften. Efter skogsbränder eller vulkanutbrott, kan aska släpps ut i luften lämnar bakom en oljig återstod i luften som bryter rött och gult, men inte blått ljus. Detta kan göra att solen verkar indigo under dagen och månen visas i blått på natten. Vind kan bära den oljiga återstoden stora avstånd innan spridning, vilket gör att stora områden och befolkningar att uppfatta en blå måne istället för sin normala blek färg. Månen behöver inte vara full för att visas i blått under dessa omständigheter, men det måste finnas tillräckligt av det synligt att ses med blotta ögat. Addera Blue Moon Cycles
< p> Det finns normalt 12 fullmånar per år, ungefär en varje kalendermånad. Den tredje fullmåne i varje kvartal kallas en blå måne, enligt Maine bonde almanacka. Att hålla koll på månen hjälpte bönderna ställa sina grödor cykler och matcha sitt jordbruk med de förväntade väderförhållanden. Det är en populär missuppfattning att en blå måne avser en kalendermånad med två fulla månar i det. En misquote av en sida från 1937 bonde almanacka lett till detta missförstånd av termen.
Blue Moons i historia

Den första kända användningen av termen "blå måne" inträffade år 1528 i en pamflett angriper Church of England. Vid den tiden använde England den gregorianska kalendern, som inte var i synk med månens cykler. Den första fullmånen i våras skulle betyda påsk och början av fastan. Men eftersom kalendern och månens cykler var ur synk, skulle med några års vårens första fullmånen inträffar för tidigt för påsken, men folk skulle börja fasta i Lent ändå. I gamla engelska, var en falsk moon kallas "belewe moon," eller förråda månen eftersom det falskt betydde påsk.
Blue Moons i populär kultur

Termen " en gång i en blå måne "hänvisar till något som är ovanligt eller sällsynt men fortfarande möjligt. Uttrycket myntades 1980 av den populära radioprogrammet StarDate. Termen har överlevt och har inte förändrats i betydelse under de senaste decennierna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145958.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.