Hur man bogsera med en Chevy

En trailer kan lägga ett oändligt antal alternativ till bilen. Oavsett om du är bogsering en husbil, ATV eller släpvagn, måste du avgöra om bilen är kapabel av uppgiften innan du beger dig ut på vägen. Körning med släpvagn kan vara en utmanande uppgift som kräver viss erfarenhet och skicklighet att köra säkert. Den extra storlek och form kan drastiskt förändra hur bilen hanterar och bromsar. Med lite kunskap och praktik, kan vem som helst lära sig denna färdighet. Instruktioner
1

Bestäm vagnens totalvikt och tunga vikt. Den totala vikten kan skrivas ut på en skylt på det släpfordon som GTW (Gross släpvagnsvikt). Du kommer att behöva lägga vikten på last som släpet bär. Tungan vikt är den kraft som anbringas nedåt vid anslutningen till fordonet. Detta kan grovt uppskattas till 15 procent av GTW. För en mer exakt avläsning finns skalor som kan användas för att bestämma detta nummer.
2

Bestäm Chevy trailer dragkrok. Denna information kommer att visas i instruktionsboken. De viktigaste siffrorna kommer att vara den maximala släpvagnsvikt och maximal tunga vikt. Se till att rada upp bilmodell och motortyp med kapacitet, eftersom detta nummer kan variate inom samma Chevy fordon.
3

Bestäm dragkrokar kapacitet. Det rekommenderas att du bogsera med en ram-monterade dragkrok i motsats till en stötfångare-monterad dragkrok på grund av deras begränsade kapacitet. Dragkrokar kommer i flera klasser:. Klass I (. Upp till 2000 kg), klass II (. Upp till 3500 kg), klass III (. Upp till 5000 kg) och klass IV (. Upp till 10.000 pund)

4

Bestäm om Chevy kan säkert bogsera släpet med hjälp av den information som erhållits. Fordonet och Hitch kapacitet måste både vara större än släpets totala massa och tunga vikt.
5

Fäst bilens dragkrok till släpets tungan. Med hjälp av en andra person för att guida dig, tillbaka Chevy upp till släpet och justera anslutningarna. Sänk släpets kopplingen på kulan och låsa avtryckaren spärren med ett skumt stift. Fästa släpets högra kedjan till den vänstra sidan av bilens dragkrok och den vänstra kedjan till höger. Anslut släpets ledningar till fordonet.
6

Test släpets lampor efter cykling genom alla varianter av bromsar, signaler och positionsljus med en andra person baktill verifiera rätt belysning. Utför en fullständig promenad runt av fordon och släp, dubbelkontroll anslutningarna och villkoret för dragfordonet och släpvagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145769.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.