Hur man kör en Jeep Wrangler

Jeep Wrangler är en populär bil som har funnits i någon form sedan 1941. Många förändringar har gjorts sedan det infördes, och det har behållit sin popularitet. Det finns två typer av växellådor finns på Jeep Wrangler: automatisk växellåda, vilket gör det skifte för dig, och den manuella växellådan, som kräver att föraren flytta genom växlarna manuellt. Wranglers kommer också i fyra-wheel-drive. Saker du behöver
Jeep Wrangler
Visa fler instruktioner
köra en automatisk Jeep Wrangler
1

Sitter inne i jeep, placera den högra foten på bromspedalen , och den vänstra foten på kopplingspedalen, hålla Jeep i Park (P) eller Neutral (N), och starta motorn.
2

tag i växelspaken och, med höger fot kvar på bromspedalen, flytta eller flytta växelspaken till antingen bakåt (R) eller Drive (D), om tillämpligt, och ur parkeringsbromsen.
3

Släpp höger fot från bromspedalen långsamt och försiktigt sätta press på gasen, flytta fordonet i rätt riktning.
4

Tryck på bromspedalen med höger fot vid växling i jeepen, såsom från Park (P) till Drive) (D), för att säkerställa kontrollen av fordonet.
5

sätta press på bromspedalen när man kommer till ett stopp. Det är inte nödvändigt att byta redskap när man stannar och sedan fortsätta.
6

Dra åt parkeringsbromsen vid parkering av jeep och flytta växelspaken till Park (P).

Att köra en manuell Jeep Wrangler
7

Placera höger fot på bromsen och trampa ner kopplingen med vänster, trycka pedalen i golvet. Använda standard "H" mönster, sätta Jeep i första (1) redskap eller Neutral och starta Jeep.
8

tag i växel och och flytta den till backen (R) samtidigt som kopplingspedal ingrepp och lossa parkeringsbromsen.
9

Placera Jeep i första (1) växeln med kopplingen nedtryckt mot golvet och den högra foten på bromsen. Sakta enkel kopplingen samtidigt sätta lika tryck på gaspedalen.
10

Flytta växelspaken nedåt mot andra (2nd) växel medan du trycker på kopplingen till golvet och ta bort den högra foten bildar gasen trampa. Fortsätt denna process rör sig genom växlarna tredje (3: e), fjärde (4: e) och femte (5).
11

Omvänd processen att flytta genom växlarna, nedväxling från femte (5) växel för första (1) redskap när man kommer till ett stopp. Om stoppa och vända Jeep Wrangler off, placera Jeep i första (1) växel och dra åt parkeringsbromsen.
12

Stoppa Jeep medan i första (1) redskap och flytta kontrollen (om i en automatisk jeep) eller växeln (i en manuell växellåda jeep) till 4-wheel drive (4x4) läge (om tillämpligt), vid körning i extrema förhållanden såsom snö, lera, sand, regn eller is. Om förhållandena förvärras, sätta Jeep i låg (L) för att ge bättre grepp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145394.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.