Hur att parkera en bil upp och ned

Innan du kör en bil på någon gata, måste du skicka en provkörning. Dock kräver några provkörningar inte föraren att parkera bilen på en plan väg eller på en kulle. Om du ska köra en bil, bör du veta det rätta sättet att parkera upp och ned för din egen skull samt för fotgängare och andra bilister. Instruktioner
Uphill parkering
1

dra in parkeringsplatsen kommer uppförsbacke.
2

Lämna bilen i enheten med en automatisk växellåda och i första om du har en manuell växellåda.
3

Vrid ratten moturs så att bilens hjul är vända utåt. Men om man parkerar på en uppåtgående kulle med ingen trottoarkant, vrid ratten medurs så att hjulen är riktade inåt mot den sida av vägen.
4

i parkeringsbromsen, lägg den bil i parken med en automatisk eller lämna bilen i första med en manuell växellåda sväng sedan av tändningen.
Downhill Parkering
5

dra in parkeringsplatsen i utförsbacke .
6

Lämna bilen i enheten med en automatisk växellåda och omvänt om du har en manuell växellåda. Om manuell växellåda är i omvänd, kommer det att sakta accelerationen av bilen om parkeringsbromsen ska misslyckas.
7

Vrid ratten medurs så att fordonets hjul står inför inåt. Detta gäller även om vägen inte har någon kantsten.
8

i parkeringsbromsen, ställa bilen i parken med en automatisk växellåda sedan slå av tändningen. En bil med en manuell växellåda kan bo i omvänd eftersom det kommer att bromsa accelerationen av bilen om parkeringsbromsen misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145413.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.