Illinois Körkort Rules

I USA, är körning anses vara en övergångsrit för 16-åringar. I de flesta stater, människor har möjlighet att få sina körkort när de är 16, under förutsättning att de uppfyller vissa krav, och hålla sin licens så länge de följer vissa lagar, däribland att inte använda alkohol eller andra droger. Staten Illinois har liknande körkort regler som andra stater, men en del av dess lagar skiljer sig från närliggande stater. Tonåringar

Illinois, kan tonåringar få sin körtillstånd när de är 15 år gammal efter avslutad förarutbildning. Förarens utbildning, enligt Kooperativa Driver Testing Program, består av 30 timmar i klassrummet och sex timmar bakom ratten utbildning. Sexton och 17-åringar måste köra minst 50 timmar med en förälder eller vårdnadshavare, har deras tillstånd för minst nio månader, passerar en bakom-ratten förarens prov och en vision examen och har ett medgivande undertecknat av föräldrarnas eller förmyndare för att få sin licens. Tonåringar med ett tillstånd eller licens är inte tillåtet att köra från 22:00 till 06:00 från söndag till torsdag och från 11:00 till 06:00 på fredag ​​och lördag. Addera kommersiell licens
< p> För att få en kommersiell licens, vilket gör det möjligt för människor att köra bussar, stora riggar och andra stora fordon, måste du skicka en eller flera skriftliga prov, ett körprov och en vision tentamen. För att få en kommersiell körkort, måste du ha en grundläggande körkort. Att köra några kommersiella fordon, måste du vara 21 år eller äldre.
Motorcykelkörkort

Personer under 18 år måste passera en 20-timmars motorcykel förarens utbildning förstås, har en motorcykel tillstånd för tre månader och ta ett skriftligt prov för att vara berättigad till ett motorcykelkörkort. Du måste ha ett giltigt körkort för att vara inskrivna i kursen. Individer som är över 18 år kan ta en motorcykel färdigheter kurs och /eller skriftlig tentamen för att få ett motorcykelkörkort.
Nya invånare

De som flyttar från andra stater kan använda sina out-of-state körkort i Illinois i 90 dagar. De nya invånarna behöver skicka ett syntest och en skriftlig tentamen för att få en Illinois licens. De måste också presentera olika former av identifiering, såsom födelseattest, social trygghet kort, leasing eller gamla körkort, som ger bevis på deras födelsedatum, personnummer och Illinois uppehållstillstånd.
licensförnyelsen

vuxna som är i åldrarna 22 och 74 kan förnya sina körkort på nätet om de har en ren färdregistreringen. Enligt Safe Driver förnyelseprogram, behöver du bara gå till en statssekreterare byggnad en gång vart åttonde år för att förnya licensen.
Tillfällig licens

utomlands bosatta i USA kan få en tillfällig Illinois licens för upp till tre år. Du måste ta en vision examen, skriftligt prov och bakom-ratten testet att kvalificera sig för en licens. Du måste också visa former av identifiering, till exempel ett pass eller invandring formulär, som bevisar din hemvist och identitet.
Avstängningar
p Om någon under 21 har gripits för rattfylleri eller använda alkohol eller andra droger, kommer hans körkort dras in under mellan tre och 12 månader, beroende på hur många brott som han har. Han kan också få sitt körkort tas bort, 30 dagar för mer, om han får två eller fler rörliga kränkningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145374.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.