Hur drar jag en Buick Rendezvous ur leran

Fordon ibland fastnar i leran - typiskt detta inträffar antingen på grund av att föraren inte väntade området att vara lerig eller eftersom leran var betydligt djupare, mjukare eller slicker än väntat. Dra en Buick Rendezvous ur gyttjan kräver lite förberedelser men du behöver hjälp av en vän med en tyngre bil och ett rep. Saker du behöver
4x4 lastbil eller SUV med en fiberkabel paket
Rope
andreförare
Visa fler instruktioner
1

Fäst ett rep till baksidan av din Rendezvous. Om Rendezvous har en fiberkabel paket, slips eller loop rep runt dragkulan. Om Rendezvous inte har ett släp paket, kommer du att behöva krypa under den bakre stötfångaren och binda repet till ramen. Du kan ansluta till någon del av ramen som är tillgänglig, eftersom det är den starkaste delen av bilen.

Om ramen eller dragkrok är under vatten eller lera, du kommer att behöva gräva fram du kan komma åt den. Dra ett fordon ur leran tenderar att vara ett smutsigt jobb och du kan räkna med att få lerig medan du gör det.

Inte binda repet till stötfångaren eller axel, eftersom båda dessa kan bryta när drog på och orsaka allvarliga skador. I de fall du är helt oförmögna att komma ramen eller dragkrok, bör du ringa en bärgningsbil. Haka ett rep, eller försöker att dra på, kan kroppen av bilen severly skada den.
P Om du inte kan komma åt baksidan av Rendezvous, kan du försöka att fästa bogserlinan till den ram på den främre sidan av fordonet, men det finns mer att skada, både fysiskt och mekaniskt, på den främre änden. Du kanske vill överväga att ringa en bärgningsbil om du inte är erfaren på att fästa linor till fordon eller dra fordon.
2

Tillbaka till 4x4 lastbil eller SUV upp till Rendezvous. Poängen med dragande fordonet är att få fastnat fordonet rör sig med en mild bogserbåt eller bula. Utom i mycket svåra fall, till exempel om bilen är nedsänkt i leran förbi dörrarna, praktiskt taget alla fyrhjulsdriven bil är lika stor som Rendezvous eller större bör ha tillräckligt med kraft för att få fast fordonet ur leran.

Försöka få dra bilen så nära som möjligt när du bor på fast mark.
3

Loop eller binda repet till dragkroken eller dragkrok på lastbil eller SUV. Besluta om en signal att ge när du är redo och i position för föraren av lastbilen att dra Rendezvous ur leran.
4

Föraren av 4x4 lastbil eller SUV bör komma in i fordon och lätthet fram tills repet dras spänt mellan de två fordonen.
5

Kom i Rendezvous och lägga den i fyrhjulsdrift, om möjligt. Vissa modeller är 4x4, andra inte.

När fordonet är i fyrhjulsdrift, växla transmissionen i backen.
6

Signal till den andra föraren som du är redo att dras ut. Den andra föraren ska försiktigt ge lastbil eller SUV gas. Helst ska den Rendezvous lätthet ut i leran.

Om Rendezvous inte rör sig, kommer föraren av lastbilen gör dragande måste ge lastbilen mer gas för att öka dragkraften.

Om fordonet inte rör sig, låsa lastbil eller SUV i fyrhjulsdrift och försök igen.
p Om du inte kan dra Rendezvous ur leran på egen hand med hjälp av en annan lastbil, kan du behöver ringa en bärgningsbil.
7

Fortsätt säkerhetskopiera tills alla fyra däcken är på fast mark när Rendezvous börjar röra sig.

När Rendezvous är ur leran och ingen längre fastnat, ta bort repet från båda fordonen och ta fordon ur fyrhjulsdrift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145545.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.