Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur man beräknar den kraft som behövs för att flytta en bil

Att veta den kraft som krävs för att flytta en bil är viktigt inom verkstadsindustrin i bilen eller någon annan transportanordning - från järnvägsvagnar till rymdfärjan. Lyckligtvis finns det enkla fysiska lagar som styr denna typ av rörelse som är universellt. Den här artikeln förklarar Newtons andra lag eftersom det gäller accelerationen av en bil. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner Zazzle.se Använd Newtons andra lag
1

Använd Newtons andra lag som säger att när två eller flera objekt interagerar med varandra andra finns en kraft som verkar på dem. Det finns två generella typer av krafter: kontaktkrafterna (pålagd kraft, friktion och andra) och vid-ett-avstånd eller krafter field (gravitation, elektriska och magnetiska)
2

Fokus på den pålagda kraften. till bilen. Om bilen är på plan mark och friktionen är försumbar (vilket är sant om det har pumpade däck och rör sig långsamt), då den kraft som krävs för att accelerera bilen ges av kraft = massa gånger acceleration eller F = M x a. Enligt denna, är även en mycket liten mängd av kraft som är tillräcklig för att flytta en bil, om än långsamt.
3

Använda massan "M" av bilen i fråga i kilogram (1 Kg = 2,2 pounds) och accelerationen "a" önskas i meter per sekund i kvadrat, sätter parametrarna i Newtons andra lag ekvation att få kraften "F" som krävs i kilogram meter per sekund i kvadrat, vilket är ekvivalent med den grundläggande enheten i kraft, Newton.
Om bilen står på en sluttning
4

Betrakta den vinkelräta komponenten i den nedåtriktade kraften utöver den kraft som krävs för att accelerera.

5

Beräkna den nedåtriktade kraft som orsakas av gravitationen genom att multiplicera bilens vikt i kilo med den standard tyngdaccelerationen konstant, 9,8 meter per sekund i kvadrat.
6

Beräkna den vinkelräta komponenten av denna kraft genom multiplikation med cosinus för 90 grader minus lutning, som också kan kallas theta, som visas på bilden (down force x cos (90-lutning) = down force x cos (theta) = vinkelräta komponenten i kraft) .

Till exempel: den orange Jeep visas ovan väger 3,200 pounds (1450 kg), och sitter på en 30 graders lutning. Kraften från tyngdkraften verkar på jeep i den riktning det kan rulla (den vinkelräta komponenten av kraften) är den nedåtriktade kraften (9.8 x 1450 = 14.250 Newton) gånger cosinus av 90 minus lutningen (cos (90-30) = 0.5) vilket är 14.250 x 0,5 = 7125 Newton.

Detta innebär, enligt Newtons andra lag, att om Jeep var fri att rulla det skulle accelerera nerför sluttningen på 7125 Newton dividerat med 1,450 kg, vilket är lika till 5 meter per sekund i kvadrat. Efter en sekund av rullande, skulle Jeep röra 5 meter per sekund eller 11 miles per timme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144815.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.