Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Fakta om krockkuddar

Krockkuddar regleras av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och behövs i alla personbilar. Krockkuddar vecklas omedelbart och med stor kraft i händelse av en måttlig till svår kollision för att skydda de åkande från skador eller dödsfall. Typer

Krockkuddar omfattar två huvudtyper:. Frontala krockkuddar inbyggda i ratten och instrumentpanelen i en bil, och sido krockkuddar inbyggda i ryggstöden, dörrar eller tak


Inflation

Frontal krockkuddar blåses upp när ett fordon kolliderar rakt på med en hård yta, eller när den träffar en trottoarkant eller en median, en djup kruka hål, eller botten av en brant sluttning. Krockkuddar kommer inte distribuera om ett fordon rullar eller träffar ett träd eller en hjälpmedelpol.
Effectiveness

Frontal krockkuddar arbetar med säkerhetsbälten för att skydda en person från att slå sitt huvud och överkropp slungas mot ratten, instrumentbrädan eller vindrutan. I en sidokollision, krockkuddar skyddar en persons huvud och överkropp.
Krav

NHTSA kräver att alla personbilar som tillverkas efter 1999 installeras med frontal krockkuddar. Side krockkuddar är valfria.
Överväganden

Deployed krockkuddar är mycket varm vid beröring och kan orsaka brännskador. Krockkuddar vecklas mycket kraftfullt inom de första 0.05 sekunder av en kollision, är mycket högt och avger en vit rök.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144846.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.