Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Om SUV kraschar, olyckor och Rollovers

Sport Utility Vehicles (SUV) har blivit en populär typ av fordon bland familjer. Dock måste förarna vara medvetna om de faror som kan uppstå om de körs vårdslöst. Statistik

SUV olyckor, inklusive rollovers, bidrog till att över 38 procent av alla fordon kraschar under 2005. Av dessa var drygt 56 procent av lätta lastbilar (inklusive SUV) rollovers resulterade i ett dödsfall under samma år.
Hastighet

SUV olyckor, som med de som involverar andra fordon, oftast orsakade av antingen hastighet eller ouppmärksamhet till bilkörning. Mer än 90 procent av de med rörlig hända eftersom en förare har kört av vägen på grund av att förlora kontrollen över sitt fordon.
Gravity

Enligt "SUV Rollover," sports utility fordon har en hög tyngdpunkt som gör dem framtung. Således, de är mer benägna att välta när föraren korrigera en oregelbunden manöver.
Vikt

Även stadsjeepar kallas familjens fordon, kan övervikt ökar chanserna av en välta. När mer vikt läggs inuti fordonet, bör det vara jämnt fördelade så att ingen sida eller område av SUV bär för mycket poundage. Enligt
Andra orsaker

till Smart Motorist.com finns tre andra bidragande orsaker till trafikolyckor, även för stadsjeepar. Misslyckandet av bilens utrustning att fungera korrekt, utformningen av vägen på vilken du reser och dålig väg eller körbana underhåll bidrar också till kollisioner och olyckor.
Dödsolyckor

Genom att använda Ford Explorer som ett exempel på en SUV, PBS.org rapporterar att en SUV är 16 gånger större risk att döda de åkande i ett annat fordon i en kollision.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144884.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.