Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

10 vanliga orsaker till Bilolyckor

Enligt World Health Organization, närmare 1,2 miljoner människor i världen dör varje år på grund av bil kraschar. Bland personer under 29 års ålder, bilolyckor är den främsta dödsorsaken. Men enligt National Center for Health Statistics, dödliga bilolyckor kan förebyggas. Det beror på de bästa bidragande faktorer i de flesta bilolyckor är mänskligt beteende. Körning under påverkan (DUI)

När de flesta människor tänker på DUI, tror de att köra berusad. Enligt Mothers Against Drunk Driving (MADD), spelar alkohol en faktor i över 30 procent av alla dödade i trafiken. Men alltmer droger blir en faktor i trafikolyckor samt. National Highway Traffic Safety Administration rapporterar att droger är en faktor upp till 22 procent av trafikolyckor.
Fortkörning

skador i en bilolycka är direkt proportionell mot hastighet med vilken bilen orsakar kollisionen färdas. Ökad hastighet skär också in förarens reaktionstid.
Road Rage

Road Rage är ett annat namn för aggressiv körning och de känslor som prompt aggressiv körning. Några exempel på aggressiv körning inkluderar skära andra förare av när du byter körfält, tailgating eller fortkörning.
Distraherad körning

Förare som sysslar med störande beteende kan inte reagera så snabbt till vägförhållanden och andra förare. Beteende som att ändra en CD eller söka igenom en handväska, portfölj eller väska är också en viktig bidragande faktor till olyckor.
Köra Trött

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, trötta förare står för omkring 100.000 olyckor årligen i USA. Denna risk är störst från 11:00 till 08:00
Dålig Bilunderhåll

Regelbundet underhåll av fordon innebär att hålla däck och bromsar och fjädring i gott skick. Nya däck och bromsar påverkar bromssträckan för en bil och kan göra skillnad i huruvida ett fordon är inblandat i en kollision eller inte. Addera Mobiltelefon Användning /Texting

På grund av det antal förare som har orsakat olyckor när man pratar i sina mobiltelefoner eller skicka sms, har många stater antagit antingen "hands-free" lagar för mobiltelefoner eller förbjudit användningen av mobiltelefoner under körning helt och hållet.


Äta /Läsa /Tillämpa Makeup

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, störande beteende såsom att äta, läsa eller makeup är en viktig faktor vid trafikolyckor. I en undersökning av 1000 förare som utförs av Exxon, åt mer än 70 procent livsmedel under körning och mer än 80 procent drack drycker.
Rubbernecking

rubbernecking är en större problem i stadsområden, stoppa eller sakta ner för att stirra på en olycka är ett problem som kan uppstå var som helst. Detta kan undvikas genom att flytta med trafikflödet och bibehålla hastigheten.
Hänsynslöshet

Hänsynslöshet kan definieras som en avsiktlig likgiltighet för trafikreglerna. Denna känsla av rätt under körning sträcker sig till rinnande röda lampor och förbipasserande fordon samtidigt på axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144844.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.