Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Så monterar du ett Motor

Motorn är hjärtat i en bil. När motorn går sönder, kan du välja att se över den eller ersätta den genom att ta bort motorn. Montering av ombyggda motorn eller dess ersättare i motorrummet kräver särskild utrustning och vård. Saker du behöver
Engine hissa
Ordet jack med pallbockar
1/2 "hylsnyckel med socket set
Clutch justeringsredskap
Skruvmejsel (Philips huvud och vanlig) katalog Vridmoment skiftnyckel
olja och oljefilter
Kylvätska
Styrservoolja om bilen är utrustad med servostyrning
Transmissionsolja
Kopplingsvätska (om tillämpligt) katalog Funnel
Visa fler instruktioner
1

Wrap den medföljande kedjan från motorn hissa runt basen av den nya motorn (det ska fortfarande vara på lådan). Kontrollera att du vira den runt botten och att den ligger an mot grenröret. Säkra ovanpå motorn runt toppen av motorn.
2

Lås kedjan till motorn hissa. <
3 p> Hissa motorn ur lådan, följa bruksanvisningen för motorlyft.
4

manöver motorn hissa så att motorn är över det tomma motorrummet av fordonet. Om din motor hissa inte har hjul, måste du trycka på fordon under upphissad motorn.
5

Sänk motorn i motorrummet. Arbeta långsamt och vara försiktig. Kontrollera att du har möjlighet att klara alla interna elektriska och relaterade komponenter fortfarande i motorrummet.
6

Rada upp motorn fästen till motorfästena på fordonets chassi.
7

Insert motorns fästbultar (bör förses med din nya motor) i motorns fästen. Bulten ska passera båda fästena på motorn och fästen på chassit.
8

Fäst muttrarna till motorfästet bultar, men inte fullt vridmoment dem vid denna tidpunkt.
9

Återkoppla sändningen. När överföringen är uppradade med motorn, skjut den mot motorn (uppmärksamma den orientering av kopplingen /tryckplatta på växellådan och svänghjulet på motorn). Du kan behöva använda ett verktyg koppling inriktning och /eller konsultera shop /service manual för korrekt orientering av din koppling församling.

10

Linje upp bulthålen för motor och transmission och skruva motorn till transmissionen med hjälp av befintliga skruvhål och bultar från den gamla motorn.
11

Vridmoment bultarna till tillverkarens specifikationer.
12

Kontrollera inriktningen av hela motorn /växellådan för att se till att den sitter rakt i motorrummet och att det finns ordentlig clearance. därefter åt motorfästet bultarna. Vridmoment bultarna /fästmuttrar till de specifikationer enligt bilens servicemanual.
13

Anslut alla återstående komponenter, slangar, ledningar och kablar till den nya motorns. Kontrollera batterikablarna kopplas bort hela detta förfarande, för att undvika stötar eller gnistor. Glöm inte att fylla på olja i motorn innan du försöker starta den. Detta steg kan ta flera timmar, och du kommer att behöva kontrollera din fordonstillverkarens verkstadshandbok för specifika anslutningar, eftersom dessa förfaranden varierar kraftigt för varje märke och modell av fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144814.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.