Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vilka är orsakerna till Tie Rod End Wear?

De är inte de mest glamorösa delarna av ett fordon, som en kraftfull motor eller de vackra lädersäten. Men slips länkhuvuden är avgörande för att garantera säker funktion. De är en integrerad del av styrsystemet och måste inspekteras regelbundet för att se till att de i gott skick. Tie rod end slitage är ett farligt tillstånd som kan leda till dålig styrrespons. Funktion

Tie rod slutar att hålla bilens framhjul stabil. De är en boll-i-socket mekanism som gör att hjulen att röra sig upp och ned och sida till sida. Det är viktigt eftersom fordonet navigerar olika typer av underlag, gupp, gropar och liknande. Tie rod ändar finns i recirkulerande boll och rack-and-pinion styrsystem, enligt Valvoline.com. De är också viktiga för att fastställa hjulets toe justering, eller vinkel i vilken de främre hjulen snurrar från fordonet.
Orsaker Wear

Den största orsaken till styrstaget end slitage är brist på smörjning. Väg faror som gropar, gupp i vägen eller slå trottoarkanten för hårt kan förkorta livslängden för slips länkhuvuden. Det beror på har dessa risker kan skada dem och orsaka smörjning att läcka ut. När det händer, kan det Dragstång slut lossna och binda upp, vilket gör det osäkert att köra fordonet.
Symtom
p Det är lätt att avgöra Om styrstag slutar på din bil är slitna och i behov av utbyte. Bara palla upp bilen och känna efter glapp i framhjulen. Din bil kan också ha dålig styrstag slutar om du upplever lös styrning under körning. Bad däck länkhuvuden också orsaka överdriven däckslitage, även om andra problem som slitna chocker eller dåliga hjullager kan också orsaka däckslitage.
Förebyggande /Lösning

Ett bra sätt att förhindra slips slitage rod end är att hålla dem smörjas. Har din mekaniker kontrollera slips länkhuvuden regelbundet och smörj dem vid behov. Besök även mekaniker om du märker några symtom på styrstag slutet slitage. När parallellstaget ändarna är skadade måste de bytas ut. Men inte bara ersätta den sida som är sliten. Reparation Pal säger att byta styrstag slutar på båda hjulen.
Senaste Step

Efter märker tecken på tie rod end slitage, har du besökt mekaniker och nu har ett par helt nya styrstag slutar. Du är klar, eller hur? Tja, inte riktigt. Reparation Pal rekommenderar att ha bilens front linje efter byte parallellstaget ändarna. Det beror på ny slips länkhuvuden påverkar fordonets styrning och hantering, vilket i sin tur kommer att påverka dess inriktning. En anpassning justering kommer att hålla suspensionen i gott skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144883.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.