Alternativ till Teak Marine PRYDNAD

Teak har länge varit en favorit trä för båtbyggare. Det används specifikt för trall eller exteriör golv och andra utsatta delar av en båt, som en pilot house. Teak är perfekt för träbearbetning, oavsett program, eftersom det är en nära-grain lövträd och det är en lätt trä att tälja och gör mycket noggranna fogar. Det är särskilt bra för marina applikationer på grund av sin naturligt höga olje-och gummi innehåll. Men det finns naturliga trä och syntetiska alternativ till teak. "African Teak"

Iroko och Shorea, även känd som "afrikansk teak," används ibland som alternativ till teak för marin trall och andra applikationer marina. Medan de är utmärkta skogen för att arbeta med och har egenskaper överlägsna burmesiska teak, såsom deras hårdhet, de har inte så hög oljehalt, så deras naturliga skydd mot fukt och röta är inte så bra.


Syntetisk Teak

högsta kvalitet marina teak har varit över-loggas och är extremt bristvara. Därefter har marin trall på båtar vände look-a-like teak syntet. Syntetisk teak trall för båtar är i allmänhet tillverkade av PVC eller liknande syntetiska kompositer. Den faux teak kommer i rullar eller som ark bara två eller flera millimeter tjock. Den faux teak laminatet appliceras på ett befintligt trägolv eller annat substrat med lim.
Cork Inplankning

Cork gallergolv anses miljövänlig. Även om det är en naturlig produkt som skördas, är den gjord av bark och regrows. Cork marin trall är malen kork och uretan pressas i långa remsor eller plankor i olika bredder. Uretan bindemedel kan innefatta skydd kemisk ultraviolett. Medan installerad kork marin trall kan tätas med uretan eller andra tätningsmedel, är det bäst att lämna som den är installerad. Den tillverkas ungefärliga utseendet på teak.

Inte all teak marin trall är på båtar
Dock Plankor. Teak var traditionellt ett populärt val för däcksplankorna på bryggor och pirar, även när det var billigare. Syntetiska teak produkter är nu tillverkade speciellt för marina trall för bryggor och andra marina konstruktioner tjänster. Denna trall görs i konventionella mått och skär för tunga-och-spår montering. Det är inte begränsat till marina applikationer, eftersom det är mycket motståndskraftig mot väder och står upp för nästan alla utomhus trall miljöer mycket väl. Moderna syntetiska PRYDNAD använder färgtillsatser. Vissa match tätt teak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118456.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.