Hur man installerar ett nytt 120-Volt 30-Amp RV Electric service

Mest hushållsutrustning som drar 30 ampere, såsom kläder torkar och ugnar, drivs på 220-volts kretsar och därför använder dubbla brytare allpolig. En fritidsfordon (RV) fungerar som en enda apparat när den är ansluten till landström med en enda kabel. Som en RV består av många enskilda delar av utrustning såsom luftkonditioneringar, Komplett köksutrustning och underhållningssystem, drar det en stor mängd energi, men kan bara använda 120-volts ström. En ny 120-volt 30 amp elektrisk service till en RV måste därför vara kondenserad med en enda pol 30 ampere. Saker du behöver
filtpenna
Electric drill
Skruvmejsel
voltmeter
kniv
Wire strippor
Djup-lock väderbeständig låda med flip-up lock
Storlek åtta trä skruvar
1/8-tums murverk bit och 3/8-tums väggankare
Metal kopplingsdosa
Typ UF - rankade
TT-30R uttag
Kabel clips
Visa fler instruktioner
1

tänka tillgång, exponering för regn och risken för skador när man beslutar var att lokalisera den nya 120 volt 30 amp uttag.

2

Använd ett djupt lock väderbeständig låda om montering av nya uttag utanför. Lyft bort den främre delen och markera väggen är det att fästas till genom att markera genom åtminstone två av de små hålen på baksidan.
3

Använd size-åtta skruvar för att fixera väderbeständig låda om fastställande av en timmer eller stud väggen. Använd en borrmaskin med en 1/8-tums murverk borra hål om fastställande av en murad vägg, sedan packa hålen med 3/8-tums vägg-ankare, och använd storlek-åtta skruvar för att fixera väderbeständig låda ordentligt.
4

bort en knock-out perforerad cirkulär panel från sidorna av lådan och placera lådan metal korsningen inuti djupt lock väderbeständig låda. Se till att den är orienterad så att knock-out hål pekar nedåt. Säkra rutan metall korsningen mot väggen igen, med hjälp av verktyg och material som är lämpliga för underlaget.
5

Använd huvudströmbrytaren för brytaren styrelsen att helt stänga av elförsörjningen. Skruva och lyft ut frontpanelen innanför rutan breaker, som kallas en återvändsgränd frontpanel. Använd en voltmeter för att bekräfta att ingen ström finns efter huvudströmbrytaren.
6

Trim sex inches från den yttre manteln vid ena änden av tråden med din kniv. Skär inte i isoleringen innesluter de tre separata ledningar inuti. Använd inte American Wire Gauge (AWG) är större än storlek 10 eller mindre än storlek 22.
7

Använd tråd strippor att trimma en halv tum av isoleringen från varje av de separata trådarna. Vrid strängarna i de separata trådarna mellan fingrarna för att göra tre stela koppar stift som det ser ut som bitar av rep.
8

Sätt kabeln i rutan breaker genom en oanvänd knock-out hål i sin sidan nära en oanvänd 30 amp brytare. Fäst den gröna kabeln till den gemensamma grunden blocket. Fäst den svarta eller röda ledningen till utgångssidan av en ledig 30-amp brytare. Fäst den vita kabeln till en ledig terminal i neutrala bus-bar. Var mycket försiktig: Även detta område rutan breaker är död, kommer terminalerna ovanför huvudströmbrytaren fortfarande vara levande. Skruva dead-frontpanelen på plats igen så snart som denna del av projektet är avslutat.
9

dra kabeln till platsen för sommarlägret utloppet, se det inte finns några lösa slingor eller områden hängande som skulle kunna skapa en snubbelrisk. Kontrollera att kabeln inte är över-tight för att skapa stammen punkter vid hörn och går. Fäst tråden vid åtta-tums mellanrum med egna kabelklämmor.
10

För den fria änden av kabeln i väderbeständig låda och genom knock-out hål i plåtlåda. Mata vajern tills 10 inches sticker ut från plåtlåda. Detta måste ske underifrån, så att regn inte kan rinna in i aggregatet genom hålet eller längs tråden.
11

Strip bort två inches av höljet med kniv, vilket ger garanterat att du inte skadar isolering av varje inre tråd, sedan använda Avisoleringstänger att trimma en halv tum av isoleringen från var och en av de separata ledningarna. Vrid strängarna i de separata trådarna mellan fingrarna som förut.
12

Fatta TT-30R så att pin-spåren är borta från dig och installera ledningarna. Observera branschstandard färgkoder att para rätt kablar med rätt plintar. Sett från baksidan, tar det nedre högra skruven den svarta, heta tråd, det nedre vänstra skruven tar den vita, neutrala tråd, den övre skruven tar den gröna (ibland nakna), jordkabel. Dra åt varje terminal-säkringsskruven individuellt när du passar in kabeln i hålet. Det är viktigt att ingen del av de blottlagda, tvinnade trådar sticker ut från hålen efter terminalen säkra skruvarna har dragits åt.
13

Trampa TT-30R i plåtlåda, hålla någon extra tråd löst som det spolar runt den inre kanten. Skruvhålen i TT-30R kommer att anpassa med flikar inuti plåtlåda. Montera fästena som följde med utloppet.
14

Trampa TT-30R i plåtlåda, hålla någon extra tråd löst som det rullar runt den inre kanten. Skruvhålen i TT-30R kommer att anpassa med flikar inuti plåtlåda. Montera fästena som följde med utloppet.
15

in RV navelsträngen till det nya uttaget. Om ett väderbeständig låda användes, byt det yttre regnskydd och se till att den stängs ordentligt över pluggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118161.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.