Hur man mäter strömstyrka i en parallell krets med DC-spänning

Batterier används för att leverera ström i en DC (likström) systemet, och strömstyrkan är den användbara mängden ström som lagras i batterierna. Ett parallellt system ansluter flera batterier i en positive-to-positive/negative-to-negative konfiguration, effektivt skapa en större batteri med samma spänning, men en högre strömstyrka. För att beräkna total strömstyrka kapaciteten i systemet, måste du lägga till batteriernas kapacitet. Om batterierna är delvis kasseras, måste du använda en voltmeter för att mäta strömstyrkan i en parallell krets med likspänning. Saker du behöver
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

Lägg strömstyrkan betyg av alla batterier samtidigt, om det är känt, och om du känner att batterierna är på en full laddning tillstånd. Till exempel om den parallella kretsen har tre batterier av 550, 600 och 650 ampere, då den totala strömmen från systemet skulle motsvara 1800 ampere (550 + 600 + 650 = 1800).
2

Slå på den voltmeter och ställ in mätaren till dess DC inställning.
3

Fäst den positiva kabeln från voltmeter till den positiva polen på ett av batterierna vid vardera änden av den parallella kretsen.
4

Anslut minuskabeln från voltmeter till den negativa polen på batteriet i den motsatta änden av kretsen.
5

Läs mätaren för att bestämma den totala tillgängliga strömstyrkan i den parallella kretsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118664.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.