Hur Wire en RV Camping

En fritidsfordon eller RV måste campingplatsen kopplas att leverera 20-amp behoven hos de mest blygsamma lastbil eller pop-up husbil, den 30-amp behoven hos en C-Klass husbil och den 50-amp behov av konverterade största motorn tränare. Det mest bekväma sättet att fastställa dessa leveranser är att koppla en campingplats hook-up box, kallas en leverans piedestal. Dessa är väderbeständig, fristående upprätt lådor försedda med 20 -, 30 - och 50-amp uttag alla prenumerera på American National Standards Institute beteckningar för plugg /utlopp form och storlek. De tillverkas med integrerade brytare, och kan köpas med en piedestal ljus och en användning meter. Saker du behöver
Elektrisk verktygslåda
voltmeter 50-amp säkring (tillval) katalog Typ UF - rated, 4-ledare 6-gauge wire
RV piedestal
Kabel clips
plast buntband (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Stäng av huvudbrytaren rutan som förser RV camping genom att kasta 100 - eller 200-amp mästare byta till "Off". Ta ut de döda-frontpanelen, sedan testa över kraftledaren och neutral buss med en voltmeter att säkerställa lådan är bortkopplad. Kontrollera att två stora varma ledningar, en neutral och en jord, mata kraftledaren, den neutrala bussen och marken blocket i den ordningen. Denna konfiguration kallas split enfas, och kan leverera en 50-amp campingplatsen.
2

Installera en 50-amp dubbel-bus brytare i en ledig mottagare. Använda Typ UF - rated, 4-ledare 6-mätare tråd, koppla ihop de två 120-volts värmetrådar - vanligtvis färgkodade svart och röd - till 50-amp brytare terminaler. Det är oviktigt vilken färg kompisar som terminal. Anslut nolledaren till neutral bussen, och anslut den gröna kabeln till marken bar. Addera 3

Site campingplatsen piedestal där den är skyddad mot oavsiktlig beröring och elementen. Kör kabeln från brytaren rutan till piedestal, säkra den så att den inte kan skadas, med hjälp av kabelhållare eller plast zip.
4

Följ piedestalen tillverkarens anvisningar för att ta bort dess fall fram och installera utbudet . Vanligtvis finns det en genomföring-skyddad knock-out mot basen av sockeln genom vilken tråden är införd, och en anslutning panel närheten med fyra terminaler. Skruva utbytbara röda och svarta värmetrådar till sina rättade terminaler, nolledaren till vitmålade terminalen och marken till grönmålad terminal.
5

tillbaka den främre sockeln fallet och brytare box dead-frontpanel, kasta då huvudströmbrytaren till "On" för att återställa tillgången. Med hjälp av en voltmeter kalibrerad till 240-volt, testa att ström tillförs varje piedestal uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117406.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.