Hur man fixar en Kawasaki Stand-Up Jet Ski

Kawasaki har varit i vattenskotrar verksamhet sedan början av 1970-talet, patentering av märket Jet Ski och börjar med en lineup av stående vattenskoter. Även Kawasaki nu specialiserat sig på sit-down vattenskoter, fortsätter företaget att ge stöd till ägare av sina tidigare stand-up modellerna Jet Ski. För dessa gör, erbjuder företaget en felsökningsguide och mindre tips reparation i varje Jet Ski gör bruksanvisning. Trots den stora variationen i Jet Ski teknik under åren, smärre reparationer instruktioner är likartad i alla stand-up Jet Ski gör. Saker du behöver
Wrench
1 tspn. bakpulver
butik trasa
Wire-borste
Ersättningsbatteri
Blyfri bensin
Kawasaki Jet Ski Motorolja
trädgårdsslang med sötvatten hookup
3/8-tums hane slang adapter
Visa fler instruktioner
motorn inte välter
1

Kör Jet Ski starter. Om motorn inte går att slå över, kan det vara något fel med Jet Ski elsystem.
2

Kontrollera startmotor förreglingsbrytaren, som ligger på vänster sida av styret av de flesta vattenskoter. Se till att denna omkopplare trycks hela vägen till höger. Annars kan startmotorn fungerar inte.
3

Kontrollera motorns batteriet genom att ta bort motorkåpan och komma åt batteriet, som ligger på nedre vänstra sidan av motorn fallet nära förgasaren på flesta vattenskoter.
4

Ta bort batteriet genom att koppla den svarta (jord) ledningen från batteriet först, följt av den röda ledningen. Lossa de två gummi hold-down remmar och lyft försiktigt ut batteriet ur sin terminal utan att tippa.
5

Rengör batteripolerna om de är smutsiga eller har uppbyggnad. Använd en lösning av en msk. bakpulver och en kopp vatten för rengöring. Torka av batteripolerna noggrant med en trasa.
6

Skrapa korrosion från batteripolerna med en tråd-borste.
7

Ersätt batteriet med ett av samma spänning om korrosion är extrem eller om batteriet är skadat.
8

Ladda batteriet fullt med en separat driven laddare.
9

tillbaka batteriet, denna tid på att installera den röda ledningen först och den svarta kabeln sekund.
10

använda startmotorn. Om motorn inte kommer att vända ändå, ta Jet Ski till en återförsäljare för inspektion.
Motor startar inte, misständningar, eller förlora makten
11

Använd starter. Om motorn blir över men startar inte, eller om motorn tappar effekt eller misständningar, kontrollera bränslenivån.
12

Tanka med en 40:1 bensin-till-motorolja blandning om bränsle nivåer är otillräckliga. Använd endast blyfri bensin och Kawasaki Jet Ski motorolja.
13

Kontrollera tändstiften genom att ta bort motorkåpan och åtkomst av motorn fallet. Tändstift i varje jet ski cylindrar, även om antal och viss typ av pluggar varierar beroende på modell och år. Se avsnittet "Underhåll" i din bruksanvisning för specifik information.
14

Ta bort tändhatten för varje tändstift. Sedan, med hjälp av en skiftnyckel tändstift, rotera varje plugg moturs och lyft försiktigt ur cylindern.
15

Byt tändstift med den typ som anges i bruksanvisningen om elektroden-änden av originalet är skadat, bränd, eller vit och spröd.
16

Mät gapet tändstiftet för varje kontakt, vilket är avståndet mellan krok i änden av pluggen. Den nödvändiga bredden varierar beroende på Jet Ski-modellen, och kan hittas i "Underhåll" i bruksanvisningen.
17

Widen denna lucka om det är för stort genom att trycka kroken-änden av pluggen mot en fast yta.
18

förkorta avståndet med ett tändstift gapet verktyget genom att försiktigt dra kroken slut bredare.
19

tillbaka varje tändstift med den tändstiftsnyckel i varje cylinder och returnera locken tändstift.
20

Starta motorn igen. Om problemen kvarstår, kontakta en Kawasaki återförsäljare.
Överhettning
21

Kontrollera strålpumpen först, belägen längst bak på jet ski. Stäng av motorn och ta bort eventuellt synligt skräp eller alger som kan ha samlats.
22

Ta Jet Ski till butiken för att få bränsletanken dräneras om du misstänker att någon annan blandning än 40 delar blyfri bensin och en del Kawasaki Jet Ski olja användes.
23

Spola ut eventuellt skräp som kan ha byggts upp i kylsystemet genom att först erhålla en 3/8-tums hane slang adapter och en vanlig trädgårdsslang med färskvatten uppkopplingen.
24

Access och skruva loss kylvattenslangen, som ligger inne i motorn fallet vid torpedväggen.
25

Skruva trädgårdsslangen med 3 /8-tums adaptern till kylsystemet. Innan du slår slangens vatten på, slå på Jet Ski och låt den gå på tomgång.
26

Slå på vattnet och justera vattenflödet tills en liten rännil av vatten kontinuerligt sipprar ur bypass utloppet på vänstra sidan av Jet Ski.
27

Låt Jet Ski på tomgång i flera minuter med rinnande vatten för att spola kylsystemet.
28

stoppa vattnet och ta bort trädgårdsslangen med jet ski motorn fortfarande igång.
29

Rev motorn några gånger för att rensa ut allt vatten ur avgassystemet.
30

Skruv kylvatten tillbaka slangen på plats och sätt tillbaka locket motorn fallet.
31

Starta om Jet Ski och rådfråga en Kawasaki återförsäljare om det fortfarande överhettad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118426.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.