Hur man byter bromsar på en Scamp Trailer

Alla Scamp släpvagnar som är utrustade med bromsar använder elektriska typer drivs av en elektronisk broms controller i dragfordonet. Scamp modeller som är 13 fot i längd har 7-tums bromsar, medan 16-fots-modeller har 10-tums bromsar. Båda bromsarna tillverkas av Dexter Axle. Byt bromsarna när fatet ytan slipas med utslitna kuddar, när magneten kontakter på ankaret slits ut eller när bromsbeläggen slits ut. Kontrollera bromsarna vid början av varje camping säsong eller var 12.000 miles, vilket som kommer först. Saker du behöver
Tire skiftnyckel
Bil jack
Jack står
Gummiklubba
Tänger
Wrench
Hylsnyckelsats
Replacement pads
verktyg Spring borttagning
Grease
Visa fler instruktioner
1

Placera vagnen på ett plant underlag. Lossa muttrarna på samtliga däck med ett däck skiftnyckel.
2

Höj Ludde med bil domkrafter, placera under chassit så att den är jämn och lägre släpet på pallbockar. Ta släpvagnens hjul.
3

Knock bort fettet locket med en gummiklubba, ta bort sprinten med en tång och spindelmuttern med en skiftnyckel. Ta tryckbrickan och yttre lagret med fingrarna.
4

Använd en hylsa inställd att frigöra de fyra bultarna som håller hjulnaven till axeln plattan fästen. Rita hjulnaven bort från fästena för att avslöja de inre mekanismer. Var särskilt försiktig under hela processen inte införa någon förorening i det inre arbetet i navet.
5

Byt ut bromsbeläggen vid behov. Lyft Låsfjädrar bort de bultarna som håller dynorna på plats med hjälp av ett verktyg våren borttagning, och ta bort fjädern som håller de två underläggen tillsammans. Dra skorna mot dig. De kan vara spårat på fästplattor eller en manövreringsarm beroende på design och årsmodell.
6

Har fat vänds för att ta bort skrubbsår orsakas av utslitna kuddar. Använd en hylsa inställd för att ta bort de fyra skruvarna som håller trumman på plats, dra sedan trumman mot dig och från axeln plattan. De flesta bilverkstäder bör ha nödvändig utrustning för att slå på trummorna.
7

Byt trummor om borttagna. Slip dem över centrala axeltappen. Sätt i de fyra skruvarna på plats och dra åt dem. Montera de nya dynorna genom att sitta dem löst på fästplattorna eller ställdon armar, återställa fjädern som håller dem samman. Skjut in enheten i navet. När det sitter ordentligt, återställa Låsfjädrar.
8

Packa hjullagren med högtemperaturfett och installera hela navmekanismen i omvänd ordning för borttagningen. Dra åt spindelmuttern enligt tillverkarens anvisningar, och installera nya sprintlåsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118514.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.