Hur Smörj hjullagren på en Trailer

De flesta har sett en trailer som sitter på sidan av vägen med en kloss under axeln och ena hjulet. De flesta människor tycker förmodligen det är på grund av en punktering, men i verkligheten är sannolikheten att ett hjullager misslyckades på grund av dålig smörjning och släpet ägaren har hjul och nav och frenetiskt letar efter någon att reparera den så att han kan få tillbaka på vägen. Detta scenario är mycket lätt att aldrig spela ut för dig men eftersom allt som krävs för att undvika det är korrekt underhåll av din vagnens hjullager. Smörj hjullagren på en släpvagn ordentligt och regelbundet och du har år av problemfri väg resor. Saker du behöver sälja Grease gun
lagerfett
Jack
stödbenet
Mejsel
Hammer
Tänger
1/2-tums torg spärrnyckel
Socket att passa trapetsmuttern
Skruvmejsel
Byte fettätning
Seal drivrutin
Maskeringstejp
Sprint
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera centrum av navet för en liten metall eller gummikåpa. Om man är närvarande, ta bort den och leta efter en smörjnippel inuti. En smörjnippel gör detta till en mycket snabb och enkel uppgift eftersom allt som behövs är att pumpa fett i kopplingen tills indikatorn visar den är full. På vissa hubbar detta är en blå linje som är utsatt som fett pumpas in, på andra fettet börjar fylla hålrummet runt smörjnippel. Efter indikatorn visar tillräcklig fett har pumpats helt enkelt sätta tillbaka locket och du är klar.
2

Jack upp släpet om ingen center cap finns i navet locket. Stöd trailern på pallbockar eller andra starka stöttor. Använd inte betongblock eftersom dessa kan krossa och bryta.
3

Förstå att ta bort navet försäkringsskydd är nödvändigt om ingen mössa är närvarande. Gör detta genom att placera punkten av en mejsel i området mellan åsen på baksidan av locket och navet och knacka på mejseln lätt med en hammare. Rotera hjulet 1/4 varv och upprepa tills navet locket avlägsnas.
4

Ta bort sprinten som låser spindeln muttern på plats. Det kommer att vända moturs för att lossa.
5

Håll handen under slutet av axeln och slå på sidan av däcket med handflatan. Detta gör att tryckbrickan och yttre hjullagret att börja att komma ut ur navet. Om det inte kommit hela vägen ut kommer det att vara i en position där det kan gripas med fingrarna och dra av axeln. Ställ lagret på en ren yta, t.ex. en bit papper.
6

Fatta däcket ordentligt på båda sidor och dra av från axeln. Lägg sidan däcket fronten nedåt på golvet.
7

Avlägsna fettätning från mitten av navet. Det kan vara nödvändigt att utnyttja en skruvmejsel in runt det tills det kan bändas ut. Använd extrem försiktighet för att undvika kontakt med lagret med skruvmejseln. När tätningen tas bort kassera den. Lyft lagret från navet med fingrarna.
8

Använd ett lämpligt lösningsmedel, såsom en del tvätt avfettningsmedel eller dieselbränsle (använd aldrig bensin, som är osäkra på grund av brandfarlighet) och rengör båda lagren , mutter och tryckbrickan. Kontrollera att allt gammalt fett avlägsnas. Torka lagren med tryckluft om det är tillgängligt.
9

Placera en boll av lagerfett i handflatan. Om du är högerhänt, kommer du vill placera fettet i din vänstra handflata.
10

Håll hjullagret på ungefär en 45 graders vinkel och med den lilla sidan uppåt. Tryck på undersidan av lagret i kanten av bollen från fett och dra den genom fett. Detta tvingar fett i lagret, fylla upp den. Fortsätt detta tills fettet kommer ut från området mellan centrum ras och lagerhållaren. Vänd lagret handen något och upprepa processen tills du är säker på att fettet har tvingats mellan alla lagerrullarna. Gör detta för båda lagren.
11

Torka alla gammalt fett från insidan av navet. Kontrollera lagerbanorna (den blanka koniska ringen lagret passar in) för grova fläckar eller polerade ytor. Om något hittas, måste tävlingen bytas. Om allt är väl, päls tävlingarna med ett tunt lager av lagerfett.
12

Placera det inre lagret i loppet. Installera en ny fettätning med en tätning drivrutin. Smörj läppen av fettätning.
13

Wrap gängorna på spindelns ände med maskeringstejp. Detta skyddar tätningen när navet och däcket monteras på axeln.
14

Lyft navet och däcket på axeln och skjut det hela vägen på axeln.
15

Montera det yttre lagret, dragkraft bricka och mutter. Vrid medurs för att dra åt. Dra åt muttern med en hylsa samtidigt som du vrider ratten, dra bara tills ett motstånd känns i att vrida på ratten. Sedan tillbaka muttern 1/4 varv. Dra åt muttern igen, men bara tills allt glapp försvinner från hjulet. Dra inte åt det.
16

Installera en ny saxpinne och navet locket. Upprepa för samtliga hjul på släpvagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117455.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.