Saker att kolla på en ATV innan ridning

Din ATV eller ATV, är en rolig och användbar fritidsfordon när de hålls i gott skick. De flesta människor förmodligen inte gör en fullständig besiktning varje gång de tar sina bilar ute på vägarna. Däremot är det viktigt att göra det med ATV och andra fritidsfordon eftersom du inte brukar använda dem så ofta. Även om det kan vara en olägenhet om du får punktering på bilen, kan det vara en verkligt farlig situation på en ATV. Throttle och spakar

gasreglaget på din ATV utför samma funktion som gaspedalen i din bil eller lastbil. För att du kan röra sig ordentligt, fullt engagera din gaspådrag samtidigt som du vrider styret eller ratten till fullt utslag. Titta att se att gasreglaget snäpper tillbaka i läge när du släpper det, oavsett hur långt du har framhjulen vände. Om det fastnar, titta efter hinder och ta bort dem. Ibland är det så enkelt som en del skräp eller grime fysiskt blockerar vägen gasen färdas för att flytta. Beroende på modell av din ATV, kan du också ha broms och koppling spakar. Sitt på din ATV och fullt engagera båda spakarna för att se till att de fungerar smidigt och inte har något hindrar deras rörelse. Din bruksanvisning har mer information specifik för din modell.
Pedaler

Beroende på modell, kan din ATV ha ett eller flera pedaler, precis som din bil. Sitt i förarsätet och se till att du kan bekvämt och säkert tryck varje hela vägen ner. Justera sätet eller pedalerna om så krävs. Du ska inte behöva komma till en stående position för att golvet dina pedaler. Om du tycker att detta är fallet, använd inte din ATV förrän du kan väl justera antingen dina pedaler eller din sits.
Kedja /Drivning

ATV motorer arbetar med antingen kedjor eller drivaxlarna. Din ATV bruksanvisning har information om vilken typ av enhet din modell har. Kontrollera om det finns tydliga tecken på slitage eller oljeläckage på de synliga delarna av de båda kedjorna och drivaxlar. Kontrollera också att spänningen verkar bra på kedjan, inte för hårt och inte för löst. ATV bruksanvisningen bör ha exakta specifikationer listade.
Tire Inflation

Din ATV bör ha en plakett eller klistermärke, oftast upp i sittbrunnen, som listar betyg fordonets vikt och däck inflationen information. Dessa värden tilldelas av tillverkaren, och är de du bör lyssna. Däck för alla fordon, inklusive ATV, kommer med maximal luft bifogas tryckklasser, rankad i pounds per kvadrattum (PSI). Detta är inte den rekommenderade PSI för dessa däck, det är bara det maximala PSI de kan hantera. Overinflated däck kan vara farligt, precis som dåligt pumpade däck kan. Använd en lufttrycksmätare och kontrollera alla fyra däcken innan du går ut på din ATV för bästa säkerhetsinstruktionerna.
Andra objekt

Håll fast grepp på styret, sedan dra. Handtagen bör förbli stadigt på plats. Om de är lösa, inte gå ut på ATV innan du byter dem. Kontrollera också hjul klackar och alla andra muttrar och bultar på din ATV regelbundet. Kom ihåg, vibrerar fordonet kontinuerligt när motorn är på, så det är inte förvånande att muttrar, bultar och skruvar kan lossna med tiden. Om du undersöker dessa saker regelbundet, kommer de inte fånga dig på sängen och orsaka en olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118386.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.