Hur att montera en XM-antenn på en GM Truck Camper

Monteringen av en eftermarknad XM radio antenn till en GM lastbil kan bli nödvändigt när du montera en lastbil husbil till sängen. Den del av husbil som sträcker sig över lastbilshytten kan blockera signal till antennen, eller trucken husbil kan passa så tätt över hyttaket att fabriken-belägen antenn hindrar dess installation. Antenn montering på en lastbil husbil avviker från vanlig montering i att det kräver att du installerar en in-line-kontakt, som möjliggör snabb och enkel borttagning av antennkabeln från lastbilen när du demontera sommarlägret. Saker du behöver
Coax strippor
Electric drill
XM-specifik antenn (integrerad kabel) katalog 1/2-tums borr
1/2-tums gummibussningar (3)
Elektrikers fiskband (tillval) katalog Silikontätning årig Man 50 Ohm BNC kontakt för RG58
Kvinna 50 Ohm BNC kopplare Typ UG-914 för RG58 (2)
Visa fler instruktioner

1

Placera existerande XM-mottagare - på GM-fordon, vanligtvis i ett utrymme bakom handskfacket. Följ den befintliga antennkabeln från baksidan av mottagaren nedåt och längs dess väg genom din lastbilshytt tills du har fastställt den punkt där kabeln ligger närmast botten av lastbilen sommarlägret. Denna placering beror på modell av GM lastbil men kommer vanligtvis att vara inne i hytten nära baksidan av förarsätet, bakom huvudstödet, där kabeln går upp bredvid förardörren bakre stolpen. Använd lirka strippor för att skära genom antennkabeln på denna punkt.
2

Hitta en lämplig plats för din nya XM-specifik antenn, sedan använda en borrmaskin och en 1/2-tums borr för att borra ett hål för att ta emot antennkabeln. Isolera hålet med en 1/2-tums gummigenomföring. Köp en ny XM-specifik antenn med den längsta integrerad kabel tillgänglig, kabeln bör inte mäta mindre än 10 meter långa
3

Dra antennkabeln genom det inre av lastbilen husbil från. där den kommer in genom hålet till där lastbilen husbil Fronten monteras på flaket bakom förarsätet. Du kan finna det nödvändigt att lossa eller ta bort några inre trim för att slutföra det här steget, men vanligtvis användningen av en elektriker fiskband gör jobbet möjligt med minimala avbrott.
4

Borra ett hål genom den främre av lastbilen husbil direkt ovan där det monteras på lastbilen säng, återigen med användning av 1/2-tums bit, så nära till utsidan (förarsidan) vägg som möjligt. Beroende på din modell av lastbil husbil, kan du hitta den här delen av projektet lättare om lastbilen husbil inte är kopplad till trucken. Montera en 1/2-tums gummigenomföring i hålet för att undvika skav antennkabeln, sedan dra kabeln genom hålet.
5

Sträck integrerad antenn kabeln tills du känner något glapp eller rörelse, vilket kommer att minimera avfall och ge dig så mycket kabel som möjligt att trä igenom resten av fordonet, ska kabeln vara sträckt men inte sträcks så hårt som att sätta stress på det eller kontakten under antennen. Använd coax strippers för att klippa av kabeln utanför hålet, lämnar 18 inches av "svans" hängande från framsidan av husbil. Täta runt hålet, helst inifrån, med exteriör-grade silikon, sedan ersätta varje interiör paneler du var tvungen att störa inuti lastbilen husbil.
6

Borra ett hål på baksidan av din GM tuck hytt så att, när lastbilen husbil är på plats, det exakt passar ihop med den punkt där antennkabeln svans sticker ut från lastbilen sommarlägret. Återigen använder 1/2-tums borr och skydda detta hål med en 1/2-tums gummigenomföring för att förhindra skavning av antennkabeln under färd. Flytta trucken sommarlägret på sängen om du var tvungen att ta bort den för att utföra det tidigare arbetet.
7

Trä antennkabeln svansen genom den nya, genomföring-skyddad hål i hytten. Minst 1 fot kabel Svansen skall sticka in i hytten nära där du gjorde snittet i befintlig körning av antennkabel.
8

Följ tillverkarens instruktioner för att fästa en manlig twist-on 50 Ohm BNC kontakt för RG58 koaxialkabel till den del av den befintliga kabeln som löper genom hytten från mottagaren. Bifoga en kvinnlig twist-on 50 Ohm BNC kopplare Typ UG-914 för RG58 koaxialkabel till varje körningar av antennkabel: en från den redan existerande antenn och en från den nya antennen du har installerat på toppen av lastbilen sommarlägret. Du kommer nu att kunna ansluta antennen behöver du mottagaren med en enkel vridning av kontakterna på detta läge, precis bakom förarens nackskydd, när du installerar eller tar bort lastbilen husbil.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118351.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.