Hur vinterförbereder My Jayco RV

Jayco är ett amerikanskt företag baserat i Middlebury, Ind Sedan slutet av 1960-talet, har Jayco tillverkar fritidsfordon som används för camping, helgresor och semestrar. Jayco campare har en färskvatten tank och ett avloppssystem som ger on-demand vatten när kranarna är påslagna vid diskbänken bassängen eller dusch, även om staden vatten uppkopplingar är inte tillgänglig. Men, om du lagrar din Jayco RV i minusgrader, måste rörsystemet vara vinterbonade att förhindra skador. Saker du behöver
Skiftnyckel
Air kompressor
Blåspistol fäste för kompressor
Spårskruvmejsel
1 gallon RV frostskyddsmedel
Visa fler instruktioner

1

Kryp under din RV och lokalisera den vita tanken plast sötvatten. Töm ut kvarvarande vatten i tanken genom att ta bort avtappningspluggen på undersidan av tanken med en skiftnyckel vände i moturs riktning. Byt avtappningspluggen och dra åt den när allt vatten har runnit.
2

Slå på den elektriska vattenpumpen strömbrytaren på kontrollpanelen nära diskbänken. Låt pumpen gå i 15 till 20 sekunder att utvisa alla vatten från det. Låt inte pumpen gå längre än 20 sekunder, då vattnet har utvisats, den pumpen kan skadas från torrkörning
3

Öppna alla varmt och kallt vatten ventiler, inklusive. diskbänken, badrum dusch och handfat och toaletten. Öppna alla avlopp också så att denna RV frostskyddsmedel inte samlar i diskhon bassänger eller toalettstolen, orsakar eventuell färgning.
4

Anslut ett blåsrör fastsättning på änden av slangen på en kompressor med quick-release hylsa på slangen. Sätt på kompressorn och tillåta lufttrycket byggs upp. Obs: Maskinen stänger av sig själv automatiskt när den lufttank är trycksatt
5

Bänd den lilla skärmen från stadens vatten inloppet på utsidan av släpet med en spårskruvmejsel.. Placera skärmen åt sidan. Sätt munstycket på blåspistol kvarstad på din kompressor slangen till inloppet så långt det går. Tryck in avtryckaren på blåsrör, som pressar in luft i rörsystemet genom staden vattenkranen.
6

Fortsätt blåsa luft in i systemet för fem till tio minuter att utvisa alla vatten ur systemet. Ta blåsrör från inloppet och skjut skärmen på plats tills den sitter ordentligt.
7

Häll en kopp RV frostskyddsmedel i alla RV avlopp, inklusive diskbänk, dusch, badrum handfat och toalett. Torka eventuellt överskott frostskyddsmedel från ytan med en ren trasa för att undvika fläckar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117683.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.