Hur Wire en Jayco Trailer

Jayco är en privatägd tillverkare av fritidsfordon. I likhet med de flesta resor släpvagnar, Jaycos har tre separata ledningar installationer. Externa 12-volts kretsar kör utomhusbelysning och mekaniska funktioner på släpvagnen från ett skumt till dragfordonet, interior 12-volts strömkretsar belysning och uttag från en djupurladdningsbatteri och interiör 120-volts kretsar apparater makt och uttag från ett land anslutning till ett rutnät. Installationen av alla tre systemen är ett komplext projekt som kräver omfattande hushåll och fordonsindustrin färdigheter ledningar. Saker du behöver
Elektrisk Toolkit Review Wiring
Connectors
Seven-pin hitch
rutat papper
penna
Belysning
Outlets
Gruppsäkring
30-amp plug
30-amp kontakt (tillval) katalog huvudströmbrytaren för
Converter laddare
Visa fler instruktioner
1

Installera systemet förbinder utsidan lampor, elektriska bromsar och 12-volts laddning till ombord batterier genom dragfordonet skumt. Route kablar till både kluster Bakljus till driva bakljus, varselljus och tag illuminator och stoppa /blinkers. Route kablarna till de elektriska bromsar, ombord djupa cykel och break-away batterier och till jord.
2

Anslut yttre kretsarna enligt konventionell färg-kodning och American Wire Gauge dimensionering enligt följande : 10-gauge vita till jord, 12-gauge blå till elektriska bromsar, 14-gauge bruna till bakljus /varselljus /registreringsskylt belysning, 10-gauge svart till batteri charge/12 volt, 14-gauge gult till vänstersväng /bromsljus, 14-gauge grönt till högersväng /bromsljus, och 14-gauge lila till backup lampor.
3

Install 12-volts inre kretsarna. Använd 8-gauge svart sladd mellan djupurladdningsbatteri pluspol och en säkring ombord, sedan säkring enskilda kretsar till strömbrytare och lampor, fasta apparater och 12-volts uttag. Använd vit tråd för alla jordanslutningar. Använd rutat papper och en penna för att göra en plan för din 12-volts installationer, och lagra planen med andra trailer dokument.
4

Installera 120-volts inre kretsarna. Använd en 6-mätare sladd ärm i frost-och UV-beständig isolering att göra landanslutning, och montera antingen en 30-amp eller 50-amp plugg på fjärrkontrollen änden enligt Jayco vagnens apparaten kapacitet. Koppla landanslutning till en konventionell hushåll brytare ombord. Installera enskilda kretsar till vanliga uttag i vardagsrum och jordfelsbrytare uttag i kök och badrum
5

Installera enskilda kretsar till tung-demand apparater såsom luftkonditioneringar och spisen. Installera en konverterare laddare för att hålla 12-volts djupurladdningsbatteri fulladdat från landströmsanslutning. Följ tillverkarens anvisningar för anslutning av alla apparater, och observera konventionella färgkodning av trådarna hela. Använd rutat papper och en penna för att göra en plan för dina 120-volts installationer, och lagra planen med andra trailer dokument.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118516.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.