Hur man bygger en Dashboard Sand Rail

Sand räls är minimalistisk, tvåhjulsdrift, terrängfordon (dune buggy) ofta baserade på Volkswagen Beetle löpverk. Namnet kommer från stålrör eller "räls" används i chassit konstruktionen. Det finns tillverkare av kompletta fordon, men många är samlade från kit eller en grundläggande stålrör chassi med tillsatta komponenter. Ytterligare andra är byggt helt från grunden. Många chassi eller hembyggda modeller saknar bestämmelser för instrument, så tillverka din egen instrumentbräda eller instrumentpanel. Saker du behöver
Instrument
Dashboard material 8 1/2 x 14 stål, aluminium eller kolfiber ark
U-bultar 1/4 tum till 5/16 tums diameter x 2 inches
Legal papper
Pencil
Rule
borr eller borr press
Hålsåg
Jigsaw
Mill fil
Sandpapper
Primer
Wrench Paint
eller mutterdragare
Visa fler instruktioner
inledande beslut
1

Välj de funktioner du vill övervaka. Gemensamma instrument inkluderar en hastighetsmätare, varvräknare, oljetryck, bränslenivå, olja eller vatten temperatur och spänning. Instrument finns tillgängliga från bildelar butiker och internet auto butiker utbudet individuellt eller i set. Nya instrument kommer med mallar och guider som anger storleken på verktyget (hålsåg) behövs och klipp eller konsoler för att fästa instrumentet på instrumentbrädan.
2

Välj material för din dashboard. Det måste vara tillräckligt styv för att tåla vikten av instrumenten tillsammans med vibrationer och krafter som produceras i körning i ojämn terräng. Addera 3

Bestäm var du ska montera din instrumentpanel i chassit. Den horisontella streck ovanför rattstången är en bra plats.
Lägga ut Dashboard
4

Använd en juridisk storlek papper (på längden) och arbetar med botten 6 ½ inches med 14 inches, experimentera med instrument layouter som behagar dig. De översta 2 inches ger utrymme för montering på instrumentbrädan.
5

Använd mallar som följer med de instrument för korrekt dimensionering. Observera att hålstorlekar är mindre än storlekarna instrument bezel.
6

Markera mittpunkterna på varje hål.
7

Anteckna den exakta positionen för centrat varumärkena använda regeln.
8
Construction
9

Transfer din layout på instrumentpanelen material, inklusive varumärken för din "U"-bultarna.
10

Skär öppningar för dina instrument och hål för "U" bultarna med en borrmaskin, borr press eller sticksåg.
11

Avrundning (radie) eventuella vassa kanter med en sticksåg eller fil och sand till en jämn yta.
12

Prime och måla din nya instrumentpanelen om det är stål. Kompositmaterial eller aluminium kan lämnas nakna eller med ett skyddande skikt av klar beläggning.
13

Montera dina instrument på instrumentbrädan enligt tillverkarens instruktioner och montera din nya instrumentpanelen till sand järnväg med "U" bultar och skiftnyckel /mutterdragare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118618.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.