Hur man reparerar en RV Converter

Den grundläggande funktionen för en omvandlare, som namnet antyder, är att omvandla 120 volt växelström el till 12 volt likström. Denna omvandling kan tillåta dig att effektivt utnyttja 12 volts apparater och lampor, fläktar eller pumpar när de har varit kopplade till landström. Om din omvandlaren misslyckas, då är det dags att dra igång en reparation förfarande. Saker du behöver
Hex förare
skruvmejsel
Wrench
Drill
Popnit
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att omvandlaren är problemet. Kontrollera att den inkommande AC-spänning är mellan 103 och 130 volt. Också se till att batteriet fungerar och att den totala DC-systemet fungerar. Se till att elektriska anslutningar är inte bara ren och torr men också placerad tätt på plats. Testa utspänning din konverterare medan den är ansluten till fordonets batteri.
2

Använd en hex förare att få insexskruvarna ut framifrån styrelsen. Ta bort dessa skruvar samtidigt som du håller på med det andra kortet med hjälp av en skruvmejsel. Använd en skruvmejsel för att få ledningarna från bilens elcentral ut för.
3

Öppna den yttre luckan dina AC brytare. Loss den vita ledningen som kommer om den vänstra sidan av den vertikala remsan. Hitta den svarta kabeln kommer runt från den högra sidan av brytaren och ta bort den.
4

Ta effektomvandlaren. Ta ut nylon inlägg som håller batteriet Inbyggd laddare krets på plats. Ta bort de fyra insexskruvarna från kåpan på converter box. Använd en skiftnyckel för att ta bort kortet, som innehåller elektroniska komponenter som motstånd, diod, kondensator och likriktare.
5

Borra popniten och avlägsna motståndet. Byt ut det gamla motståndet mot en ny och koppla in den med hjälp av en ny pop nit. Sätt ihop RV omvandlaren genom att vända stegen ovan, och sätt tillbaka alla komponenter och ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118415.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.