Hur man kan förbättra din Ride på en Polaris Sportsman

Polaris debuterade sin Sportsman gör av nytta quad 1999. Över ett decennium senare, är företaget släpper fortfarande nya Sportsman modeller, fortfarande tänkt att kombinera kraft och snabbhet med praktiska. För att säkerställa bästa möjliga rida, ger Polaris ägare mycket specifika instruktioner i instruktionsboken, liknande i alla Sportsman märken och modeller. Dessa instruktioner kan delas in i kategorierna av underhåll, säkerhet och funktion, och extrema förhållanden, betydde allt för att ge Sportsman sig ett längre liv och att se till att föraren förblir säker och hanterar körförhållanden med expertis. Saker du behöver
Blyfri bensin
butik trasa
Motorolja
Hjälm
Goggles
Visa fler instruktioner
Underhåll
1

Korrekt bryta i Polaris sportsman för de första 10 timmars körning om det är en ny bil. Detta innebär att bibehålla oljan och nivåer bränsle som anges nedan, bär endast lätta laster, variera gaspådrag positionerna regelbundet under körning, och arbetar vid lägre varvtal tills motorn stannar i på 10 timmar.
2

Alltid upprätthålla korrekt bensin och oljenivå i Polaris Sportsman. Den bensin mätare ska informera dig när bensin nivåerna blir låga. Använd endast blyfri bensin som främsta energikälla. Addera 3

att kontrollera oljenivån och fyll på motorolja, ta bort oljepåfyllningslocket och oljestickan från oljetanken, som ligger på vänster sida av motorn. Torka av mätstickan med en torr trasa, sätt in mätstickan helt, och ta bort igen. Motorolja nivåer bör mätas i "säkra" zon som anges på oljestickan. Om inte, fyll oljetanken med motorolja som anges i bruksanvisningen för just Sportsman modellen.
4

Följ underhåll diagrammet och underhåll förfaranden som anges i bruksanvisningen, inklusive regelbunden smörjning och byte av delar. Om du är obekväm med service av Sportsman, ta quad till en certifierad återförsäljare minst en gång varje år för att säkerställa att den är servad ordentligt. Addera Safety
5

Wear en hjälm och skyddsglasögon när du använder Polaris Sportsman.
6

Säkerställ att alla Sportsman förare är 16 år eller äldre.
7

Tillåt endast en ryttare på Sportsman i taget, eftersom den är utformad för att transportera en enda operatör.
8

Tillåt för korrekt avstånd mellan Sportsman och alla andra ATV ryttare på banorna. Öva trail etikett när de möter andra förare, som att flytta åt sidan av ett spår när parkerad så att andra ryttare kan få och signalering för mötande ATV ryttare hur många ryttare är i ditt sällskap.
9

Kör Sportsman off-vägar. Använd inte Sportsman ATV på vägar och motorvägar, eftersom det är olagligt i de flesta områden. Dessutom är Sportsman oförmögen att erbjuda nödvändigt skydd för en förare på vägen.
10

Haul eller bogsera bara så mycket som din Sportsman kan hantera. Maximal belastning beloppen varierar beroende på Sportsman modellen, men kan hittas i avsnittet Specifikationer i bruksanvisningen
11

Ride endast på bestämda spår.
12

Ride i hastigheter som inte är överdrivna och att du har erfarenhet att hantera.
13

Undvik att dricka alkohol eller ta droger innan du använder Sportsman.
14

försiktig på ATV kurser. Den Sportsman är ett verktyg quad, inte konstruerad för att hantera hopp, wheelies eller andra jippon.
Optimal drift
15

Låt motorn värmas upp före varje åktur.
16

Sitt upprätt på stolen och hålla händerna på styret och fötterna på fotpinnarna för den mest bekväma-men-lyhörd rida.
17

att utföra ordentliga svängar Luta styret mot riktningen vändas medan stödd den övre delen av kroppen i tur. Öva vänder vid låga hastigheter för att fullända mjuka svängar med högre hastighet.
18

enhet i lutning eller minskning av alla kullar och bara försök att korsa bergen med en 25 graders vinkel eller mindre.

19

Undvik sida Hilling eller kör över planet för en backe när det är möjligt.
20

Titta bakom quad på båda sidor innan du använder Sportsman baklänges.


Ridning under extrema förhållanden
21

Kontrollera motoroljan innan varje åktur om du använder ATV i kalla lokaler, och överväga att köpa och installera ett kit motor värme från Polaris för att förhindra frysning vattenskador i vevhuset, vilket leder till dåliga resultat.
22

Sakta ner och engagera AWD på vissa Sportsman modeller vid körning på halt underlag såsom frusna stigar eller löst grus.
23

Undvik vattniga fläckar när möjligt. Om du kör genom vattnet är oundviklig, bara köra igenom patchar som når högst botten av idrottsutövare fotstöd.
24

Undvik stora hinder och resor över små hinder vid låga hastigheter och med försiktighet.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118383.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.