Min Kawasaki Bayou startar inte

Kawasaki Bayou är en liten men robust ATV. Dess låga vikt och lättmanövrerad storlek gör det till ett bra val för enkla jobb runt din fastighet eller en rolig leksak för att spela off-road. Oavsett om du har en äldre Bayou med 220 motorn, eller den nyare 250 eller äldre 300 fyra-wheel-drive-modellen, de motorkonfigurationer är i princip samma plattform, och diagnosen av ett misslyckande att starta är mycket lika. Följ dessa steg för att få din Bayou fungerar för dig igen. Saker du behöver
Batteriladdare
Spark testare
Multimeter
kompressionsmätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet. Om quad har lokalisering för en lång tid, se till att batteriet har en bra laddning. Ett svagt batteri, även om det drar runt motorn på din Bayou, inte kommer att tillåta quad att starta. Spänning över 9 volt är nödvändigt att aktivera tändmodulen.
2

Kontrollera bränsle. Kontrollera att det finns bränsle i tanken på din Bayou. Lita inte bränslemätaren eftersom mätarna är notoriskt felaktiga. Fysiskt titta i tanken. Se till att bränslet petcock är på eller i valutareserven. Om du har en inline bränslefilter installerad, kontrollera att den överskjutande skräp.
3

Kontrollera luften rutan. Ofta ATV lagras i lador och garage, och om de lagras under långa perioder, möss och andra gnagare gör ett hem i luften låda eller använda den som en förvaringsplats för mat. Detta kan beröva quad av luft och inte låta den starta. Se till att luften rutan är fri från allt skräp, och att filtret är rent också.
4

Kontrollera gnista. Installera en inline gnista testare, och vev motorn. Du bör se varm vit gnista. Om du inte gör det, kolla statorn först. Ta bort den högra sidopanelen kropp, och du kommer att se en koppling med tre gula kablar. Testa varje av benen på statorn med en multimeter. Kontrollera avläsningen mot specifikationerna som finns i din Bayou reparationshandbok. Samtidigt, ta den andra änden av kontakten som leder till tändmodulen. Använd specifikationerna i din manual för att avgöra om tändmodulen är bra. Kontrollera även tändspolen. Byt ut alla komponenter som testar utanför dess specifikationer.
5

Test komprimering med en kompressionsmätare. Ta bort tändstiftet och installera adaptern kompressionsmätare. Dra runt motorn ett par sekunder. Ta läsning från kompressionsmätare. Det bör falla under 90-till-100-psi intervall för Kawasaki Bayou. Om den inte gör det, ta det ventiljustering först. Ventiler som är för hårt kan orsaka låg kompression och hindrar Bayou från start. Om ventilen justeringen är bra, har viktiga motorkomponenter misslyckats. Konsultera en professionell för reparationsalternativ och råd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118152.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.