Hur att reparera golvet i en Camper

Campers, oavsett fritidsfordon, släpvagnar resor eller boggianordningarna säng, sällan är tillverkade med stout virke för golv. Avvägningen mellan styvhet, vikt och kostnad mandat som de flesta campare har golv av spånskivor. Spånskivor är mycket känsliga för vattenskador, och kommer att upplösas efter en blötläggning som inte omedelbart torkas upp och avfuktas. Spånskivor golv ruttnar sällan från upprepad vätning under en period av år, utan de upplösas efter ett tak eller VVS läcka, vilket leder till en "mjuk" känsla under fötterna. Reparera en mjuk camper golv är ett brådskande arbete, eftersom röta sprider sig och sönderfall gör skyddade golvvärme komponenter känsliga för skador. Saker du behöver
Wide brytjärnet
Permanent märkpenna
Stud locator
Electric drill
Cutting Tool Review Måttband
Metal coat-hanger
plywood Marine grade
Golvvärme isolering (tillval) katalog försänkare
Deck skruvar
Golvbeläggning (tillval) katalog Carpet tröskel bar
Visa fler instruktioner
1

Testa golv genom hela din husbil genom att sätta din vikt på varje kvadratmeter och studsar försiktigt vid knäet. Gör en grov plan för husbil, och anteckna eventuella känns mjukt områden, eftersom det är bättre att ta itu med alla de problemområden i ett enskilt projekt än att lyfta golvbeläggningar styckevis. Såvida ditt golv behöver repareras på grund av en läcka, de mest troliga platserna att hitta spånskivor sönderfall är runt 12-volts vattenpump och tanken är feeds från, i badrummet och i köket.
2

bort golvbeläggningen från Camper golvytorna du har stakat ut som i behov av reparation. Mattan är ofta ganska lätt att lyfta efter en översvämning eftersom limmet ska ha brutits ned av fukt. Plocka på ett hörn tills det lyfter, sedan glida en bred undertill spett. Vicka på spett i en bred sida till sida rörelse när du drar på den lösa delen med ett konstant tryck, och du bör kunna rulla mattan bort från projektets webbplats. Sheet linoleum och klinker är osannolikt att komma undan i en återanvändbar tillstånd.
3

Ta en permanent tuschpenna och skriftlärd en linje runt utsidan av varje område av mjuka golv på din karta. Ett bra sätt att dubbelkolla att du har markerat alla områden som behöver uppmärksammas är att leta efter en ojämn yta, eftersom separerade spånskiva oftast sväller. När du har alla de platser som markerats ut, använd en stud locator att hitta reglarna som stödjer golvet i det området. Markera raden för varje golvvärme stöd du hittar tills du har ritat en fyrkantig ruta runt varje skadade området och sedan markera en annan låda en tum utanför den första. De linjer som utgör denna andra rutan kommer att vara där du klipper.
4

Inspektera snittet linjen och en tum vardera sidan av det, letar efter spikar, skruvar och allt annat metall som har drivits i. Varje främmande objekt måste tas bort innan styckning eftersom metallföremål kan knäppt i luften av en sågklinga och bli mycket farlig. Även om de är förankrade på plats, kommer de förstöra förmodligen din skärblad.
5

Använd en borrmaskin med en halv-tums trä bit för att göra ett hål i en bit av ljud golvet inne i skärning linje, där ingen golvvärme stöd. Använd hålet för att mäta tjockleken på golvet där spånskiva inte är svullen, ställ din skärverktyg till detta djup. Följ instruktionerna som medföljer din makt för att justera en cirkelsåg Blade svepning, en sticksåg huvud djup eller en tigersåg s klingskydd.
6

Använd din skärverktyg för att separera det skadade området från resten av golvet. Försäkra din klinga följer linjerna i din ask exakt, eftersom raka linjer och kvadratiska vinkelrätt gör ersättande panelen mycket lättare att passa in i. När alla fyra sidor av en låda har sänkts, sätta en krok gjord av en böjd metall coat -hängare i halv-tums hål du borrade och lyft ur panelen. Om du ser att isoleringen under det skadade området i golvet har blivit våt och inte längre är fjädrande, eller har varit fuktig och kommer sannolikt att forma, byta ut skadad isolering.
7

Dubbelkolla din mätning av spånskivor djup, eftersom din ersättningsmaterial måste vara exakt samma tjocklek. Köp marin plywood som ska användas som ersättning panelen. Med hjälp av en bättre kvalitet av material kommer att innebära att om du har en annan läcka i framtiden, kommer mindre skada göras på golvet. Överför storleken på hålet till marin plywood och skär ut en ersättare panel, är noga igen för att skära raka linjer och skarpa rätvinkliga hörn.
8

Sätt ditt nya marin plywood panel i hålet . Det kommer sittplats prydligt på en-tums läpp golvvärme bärbalk kvar av ditt snitt, och det bör finnas något glapp när den sitter. Gå runt utanför kanten och göra en markering var sex inches, en centimeter in från skarven mellan den nya panelen och den gamla omgivande golvet. Försänkare och sedan pilotborr varje märke, sedan kör i exteriör-grade däck skruvar. Antingen byter din matta när den är helt torr ut, eller köpa nya golv och installera det i enlighet med tillverkarens anvisningar.
9

Skruv en matta tröskelvärde bar på plats för att överbrygga gå (om man måste göras) mellan den nya golvbeläggningen och originalet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118307.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.