Felsökning Polaris Electric Start

Polaris är ett företag som pionjärer på marknaden för personliga fritidsfordon, tillverka sin första skoter på 1950-talet. Sedan dess har företaget expanderat, och som i denna publikation erbjuder ATV, motorcyklar och mycket mer. En mängd Polaris fordon erbjuder elektriska förrätter som, liksom alla fordonssystem, kan så småningom sluta fungera korrekt. Varje ägare bör bekanta sig med metoder för felsökning, att lära sig att utföra enkla korrigeringar och när du tar bilen till butiken för mer rigorösa reparationer. Saker du behöver
Wrench
Voltmeter
Batteriladdare
Wire borste
tändstiftsnyckel tjocklek
Wire eller gap bladmått
Visa fler instruktioner
Batteri
1

Kontrollera bilens batteri först. Placeringen av batteriet varierar beroende på fabrikat och typ av fordon. Konsultera din instruktionsbok för den exakta platsen för din Polaris fordon.
2

Lossa remmen som håller batteriet på plats och ta bort batteriluckan.
3

Koppla den svarta batterikabeln först med hjälp av en skiftnyckel. Koppla den röda kabeln och ta bort batteriet från fordonet. Om det är ett konventionellt batteri, se till att inte tippa batteriet under borttagningen.
4

Kontrollera batteriets spänning med en voltmeter för att se till att det är fulladdat. Om inte, ladda med en utsedd batteriladdare. Polaris fordon kräver typiskt för 12-volts batterier och laddare.
5

Kontrollera korrosion runt batteripolerna. Om korrosion förekommer, skrapa bort rost med en tråd-borste.
6

Ersätt med ett nytt batteri av samma spänning om batteriet är skadat eller om polerna korroderade bortom reparation.

7

tillbaka batteriet, denna gång med den röda kabeln först, följt av den svarta kabeln. Gör batteriet remmar tillbaka och säkra batteriet på plats.
8

Prova den elektriska startmotorn igen. Om det fortfarande inte fungerar, gå vidare till nästa avsnitt. Addera Tändstift
9

Kontrollera Polaris "tändstift nästa, eftersom dessa kan också orsaka problem med elstart.
10

Leta tändstiften inom varje av fordonets cylindrar. Ta bort varje kontakt genom att vrida tändhatten ett kvarts varv och dra bort pluggen. Använd en tändstiftsnyckel att rotera varje tändstift moturs och ta bort den.
11

Inspektera varje plugg. Varje bör vara grå eller ljusbrun. Om någon plug bränns eller sprött, ersätta den med samma typ av tändstift.
12

Mät tändstiftets gap med en tråd-tjocklek eller gap bladmått. Om avståndet är för stort, tryck försiktigt pluggen mot en fast yta tills det är rätt tjocklek. Om gapet är för litet, använder mätaren för att dra kroken slut förrän det är på lämplig bredd.
13

tillbaka tändstiften, vrida varje medurs till dess respektive cylinder med en tändstiftsnyckel . Lägg varje gnistan tillbaka tändhatten på plats och prova elstart igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118769.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.