Hur Wire en 5th Wheel Trailer

En femte hjul vagnen är en last eller bostadsområden släpvagn som är kopplad till en fiberkabel paket monterat mellan hytten och bakaxel på ett flak eller pickup, likt en svanhals trailer. Medan den mekaniska förbindningen är väldigt olika från en konventionell stötfångare-bogsera konfiguration är ledningarna exakt samma. En runda sju-polig avslutar en sju-ledare sele på släpet, vilket i sin tur är monterad i en matchande uttag på dragfordonet. Kabeldragning ett femte hjul dragkrok är därför ett relativt enkelt projekt. Saker du behöver
Kabel
Plug
buntband
Brukskniv
Wire strippor
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Köp en längd av sju ledare släpvagn kabel, det ska vara så länge som det femte hjulet trailern plus 12 meter. Trailer kabel är lätt tillgänglig från bildelar butiker, fritids återförsäljare fordon och företag som installerar bogsera paket.
2

Bogsera femte hjulet trailern till en nivå, plan plats där all-around åtkomst skyddas från passerande trafik. Blockera hjulen.
3

Dra kabeln ut på marken bredvid den femte hjulet trailern. Använd buntband för att fästa den främre änden nära den mekaniska femte hjul anslutning, lämnar cirka tre meter kabel hänger löst. Använd en mattkniv för att skära bort ca 2 inches av den yttre hylsan från slutet, noga med att inte skada isoleringen på de sju inre trådarna. Använd tråd strippor ta bort ungefär en halv tum av isoleringen från varje av de sju inre trådarna.
4

Använd en skruvmejsel för att lossa fästanordningen som håller på plats vid ett runt sju-polig, då dra tillbaka ärendet från den inre anslutningen navet och halka det - litet hål först - över kabeln. Fäst kablarna till terminalerna i följande kombinationer: vita till terminal ett, blå till terminal två, brun till plint tre, svart till terminal fyra, gula till terminal fem, gröna till terminal sex och lila till terminal sju - i centrum . Återinför fallet och fästelement.
5

Dra ledningen bakåt under den femte hjul släp, efter ram och chassi räls, med ett buntband ungefär var 10 inches att säkra den där den inte kommer att vara känsliga att skada eller skapa en snubbelrisk. Det är oväsentligt vilken sida av släpvagnen kabeln är dragen under.
6

Använd mattkniv för att dela upp det yttre höljet på axeln, och separera vita och blå trådar. Anslut den vita kabeln till chassit och anslut en sporre från den vita kabeln till den nedströms sidan av den elektriska bromssystemet, dessa kretsar är tillgängliga på baksidan av hjulnaven vid klockan 12. Anslut den blå tråden till den uppströms sidan av den elektriska bromssystemet.
7

Fortsätt leder kabeln bakåt till den bakre delen av femte hjulet släpvagn och fäst de återstående kablarna till baklyktorna. De färgkodade ledningarna är konventionellt förbundna enligt följande: gröna kabeln till höger (passagerarsidan) krets, gula sladden till vänstersväng (förarsidan) krets, brun kabel till bakljus kretsen och vita kabeln mot marken kretsen. Den lila ledningen är tänkt att tjäna en extra funktion som driver backljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118571.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.