Hur desinficera färskvattentanken i en RV

Any husbil eller husvagn med en färskvattentank som har suttit en tid ska ha sin tank sanerad. Vatten i en ackumulatortank kan härskna medan RV är i lager, och se till att dina vänner och familj har rent vatten för matlagning och duschning är en del av normalt underhåll för en RV ägare. Saker du behöver
Klor bleach1 gallon pailWater supplyGarden slang
Visa fler instruktioner
1

Stäng av din RV varmvattenberedare, och fylla din färskvattentank fullt eller nästan fullt att säkerställa att alla delar av tanken är sanerad.
2

Fyll 1 liters hink nästan full. Lägg 1/4 kopp blekmedel för varje 15 liter vatten att din RV färskvattentank rymmer. Till exempel kräver en 45 gallon vattentank 3/4 kopp av blekmedel. Lägg denna blekmedel blandningen till din RV färskvattentank. Använd inte doftande eller färgsäker blekmedel eller blekmedel med några andra tillsatser. Använd en ny container av blekmedel, som blekmedel blir mindre effektiva som desinfektionsmedel över tiden. FEMA rekommenderar "vanliga blekmedel hushåll vätska som innehåller 5,25-6,0 hypoklorit procent natrium" för desinfektion vattenbehållare.
3

Kör varje kran i RV för 2 till 3 minuter, en i taget . Detta sanitizes varje kran och dess vattenförsörjning.
4

Lägg färskvatten till färskvattentanken tills fullständig och låt stå i minst 12 timmar för att låta klor för att döda eventuella bakterier i tanken.

5

Töm färskvattentanken genom att köra alla kranar. Töm varmvattenberedaren genom att öppna dräneringsventilen på det. Om din RV har en dräneringsventil på färskvattentanken, öppna den också.
6

Stäng alla kranar, avtappningspluggar och ventiler, och fyll på färskvatten tank med rent vatten från slangen.

7

Öppna alla avtappningspluggar och köra alla kranar för att skölja alla klor blandning bort.
8

Stäng alla avtappningspluggar och ventiler och stänga kranar. Refill din färskvattentank igen med färskt vatten. Vattnet bör vara rent och säkert vid det här laget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117663.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.