Hur Wire en RV med isolerad motor 12V Battery

I isolatorn på ett fritidsfordon (RV) tjänar tre syften. Det gör dels att generatorn att ladda ett urladdat coach batteri när motorn är i drift. För det andra hindrar det "husets" 12-volts system från nedbrytande chassit batteriet genom att koppla loss, eller isolering, tränare batteriet ur chassit batteriet när motorn inte används. För det tredje, hindrar det "utjämning" som process där minst debiteras av två batterier på en krets dränerar kraft från den mest laddade, ofta till den punkt där ingen är funktionell. Isolatorn del av en 12-volts motor ledningsnät är enkel och lätt att tråd. Saker du behöver
Wrench
Grundläggande auto elektriker Toolkit Review 4-gauge wire
"Ögla" platt spade kontakter (4 st)
Visa fler instruktioner

1

Använd en skiftnyckel för att lossa klämmorna som håller de negativa kablarna till de negativa polerna på både chassi och tränaren batteriet och ta bort kablarna.
2

Wire avsnittet av motorns vävstolen betjänas av isolatorn enligt tillverkarens anvisningar litteratur. Typiskt isolatorn kommer att ha två tunga terminaler. Om inte tillverkarens litteratur instruerar annat.
3

Använd din pressverktyg för att installera en veckad-på "ögla" platt spade kontakt till båda ändarna av en längd på 4-mätare tråd klippa nå från chassit batteriet till isolatorn. Anslut ena änden av klämman på den positiva polen av chassit batteriet och den andra till den tunga terminal isolatorn märkt "chassi." Också ansluten till den positiva polen på batteriet kommer att vara ett 4-mätare tråd från generatorn.
4

Hitta ett bekvämt läge längs tråden till tränare batteriet och skapa en sporre med ett "T" kontakt. Kör denna sporre för säkring ombord betjänar 12-volts kretsar i RV: s "house"-systemet. Använd kabeln lika tungt som den från generatorn till chassit batteriet eftersom det i nästan alla system, kommer när motorn är igång hela chassit och coach utrustning drivas av bilens laddningssystem direkt.
5

Använd din nyckel för att återansluta de negativa polerna på båda batterierna till jord.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118189.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.