Hur man byter Hub Lager på en Trailer

Regelbunden servering av kullager trailer nav kan förlänga deras liv och ge dig många miles av tjänsten. Men även med de bästa av underhållet, kommer trailer lagren behöver bytas då och då. Denna uppgift är inte svårt och du kan göra det ersättande själv med några enkla verktyg och en timme eller två av fri tid. Saker du behöver
Jack
Jack står eller stödjer
liten tång mejsel
1/2-tums Ratchet och uttag
Hardwood träpinne
Hammer
mässingsdorn
Bearing packer
lagerfett
ersättningslager
Race och sigill föraren satt sälja Grease tätningar
sprintar
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
Ta bort gamla lagren
1

Jack trailern tills däcken är fria från marken.
2

Placera punkten av en liten mejsel mellan åsen på baksidan av navet dammskydd och navet och knacka försiktigt med en hammare för att ta bort locket. Rotera hjulet och flytta mejseln runt locket tills det är löst nog för att ta bort.
3

Räta och ta bort sprinten från spindelmuttern. Ta bort muttern.
4

Ta bort brickan och yttre lagret från navet. Vicka hjulet från framsidan till baksidan gör att lagret och brickan för att börja komma ur navet, där de kan gripas med fingrarna och avlägsnas.
5

Dra hjulet och navet rakt av spindeln och ställ åt sidan.
6

Torka fettrester från axeltappen.
7

Placera hjulet på golvet, insidan av däcket ned. Sätt i lövträ träpinne genom navet tills det når baksidan av det inre lagret. Slå på träpinne med en hammare tills den inre lager och tätningar avlägsnas.
8

Torka av fettet från inne i navet.
9

Sätt i mässingsdorn genom navet tills det når kanten på den inre lagerbanan. Strike avdriften med hammaren för att driva loppet från navet. Det kommer att vara nödvändigt att förflytta avdrift runt på lagerbanan tills tävlingen drivs ut helt. Vänd hjulet över och driva den yttre banan ur navet. Addera Installera de nya lagren
10

Välj racerförare från uppsättningen som precis passar inuti lagret ras. Placera loppet i navet och köra in med racerförare och en hammare. Att se till att loppet är rak är viktigt.
11

Vänd hjulet och montera den andra lagerbanan.
12

Placera det inre lagret i lagret förpackning verktyg, och packa lagret med lagerfett.
13

lätt coat inre lagerbanan med lagerfett, och ställ in lagret i loppet.
14

Använd en täta drivrutinen och installera fettätning. Stryk ett tunt lager läppen av fettätning med lagerfett.
15

Wrap spindeln gängorna med maskeringstejp för att förhindra skador på den nya tätningen, och skjut tillbaka hjulet på spindeln. Ta bort tejpen när hjulet är på spindeln.
16

Placera den nya yttre hjullagerenhet i lagret packa verktyg och pack med lagerfett.
17

Stryk ett tunt lager den yttre lagerbanan med fett och montera lagret. Montera spindeln mutter och bricka och samtidigt snurra på hjulet, dra åt muttern tills hjulet börjar bli svårt att vända.
18

Justera nav lagren av första uppbackning av mutter och sedan dra åt tills ingen lek känns när man skakar hjulet. Resistens mot svarvning bör inte vara uppenbart.
19

Installera en ny saxpinne och tillbaka dammskyddet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117441.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.