Hur dra om lampor på en Utility Trailer

ledningar på Utility Trailers, ofta utsatta för väder och vind och vid risk för skador och korrosion, kräver uppmärksamhet vid kabeldragning. Wire hölje blir sprött och går sönder på grund av åldrande, så att fukt att tränga in i trådarna och korta lights out. Av någon anledning, trailers överleva allmänhet deras ledningar och det kan bli nödvändigt att lägga nya ledningar lamporna på släpet. Jobbet är inte svårt eller tidskrävande, men det finns några knep för att göra jobbet lättare och ledningar mer tillförlitlig. Saker du behöver
Anslutningsritning tång
Spray Wrench smörjmedel
ställa
kit släpvagnskablage med monteringsklämmor
Wiring ögla
1/2 tums självgängande skruv
skruvdragare
Vattentät plintar
värmepistol eller ljusare
Visa fler instruktioner
Strip det gamla systemet
1

Strip gamla ledningar och lampor från trailern innan montering någon ny ledningsdragning. Börja på ledningarna kontakten sele på framsidan av vagnen. Använda terminalen tång för att klippa igenom ledningarna och ta bort selen.
2

Mata gamla ledningar tillbaka genom tillgång hålen i trailern ramen, ta bort fästen som du går. Montering system varierar med olika tillverkare, vissa är metallstift böjde sig över hålet och lindade runt trådarna medan andra är plast flikar. Oavsett vilket system, ta bort fästen och tråd från ramen. Skär igenom trådlängden lossnat redan när du når ett nytt fäste för att göra jobbet enklare, snarare än att mata långa längder av gamla ledningar genom varje accesspunkt. Släng den gamla tråden.
3

Dra alla gamla tråden tills du når belysning parentes. Klipp trådarna och kasta. Lossa muttrarna på de gamla släpvagn lampor med lämplig storlek skiftnyckel och ta bort dem från fästena. Använd en spray smörjmedel, om nötter är rostiga och tight. Kasta de gamla lamporna med kabeldragning. Addera nya ledningar
4

Lägg ut nya ledningar för släpfordon enligt schemat eller diagrammet med kabelsats. Trailern har olika uppsättningar av tråd för varje sida av trailern, så att du har dem rätta är viktigt. Gör en sida i taget, mata tråden från framsidan av släpet men ledningsnätet slingan på tungan, tillbaka genom alla tillgång hål i trailern från där du bara bort den gamla ledningar. Lämna tillräckligt med tråd på framsidan så att tilledningen möter ledningsnätet kommer från fordonet. Det är bättre att ha lite extra här, istället för att inte ha tillräckligt.
5

Montera vajern till släpet ram när det matas genom, så att det sitter ordentligt, men inte för hårt. Om kablarna är för lös, kommer den dingla och bli skadade. Om det är för hårt, kommer spänningen att orsaka tråden att knäppa och bryta. Använd ledningar clips medföljer nya kit för att montera kablar till ramen. Trådklämmor glida på ramen och ger en topp klipp i vilken trådarna glider. Om det inte finns tillräckligt av dem, använda plast buntband genom hålet på ramen och runt trådarna för att hålla dem på plats.
6

Kör den motsatta sidan ledningar och montera densamma som på första sidan.
7

Anslut den vita kabeln, eller jordledning, fäst tilledningen på framsidan av vagnen när de två sidorna av tråden har matas genom ramen. Skala av en 1/4-tums bit av beläggningen, eller isolering, från slutet av jordledningen med Avisoleringsverktyg Uttagsskenorna tång. Skjut en kabeldragning ögla över änden av kabeln. Om detta inte kom med din sats, köpa dem där ledningar leveranser hittas. Skjut bara trådändar i slutet av öglan och kläm fast med terminala tång så öglan fäster ordentligt. Skruva 1/2-tums plåtskruv i ramen av trailern nära den plats där alla kablar kommer tillsammans. Ta bort skruven, sedan glida öglan på jordledningen över skruven och montera på släpet.
Nya Lights
8

Fäst de nya lamporna genom att först se till att du har rätt ljus för varje sida. En sida kan ha en extra lampa för registreringsskylt och montera nära registreringsskylten fästet. Klippa den överskjutande längden av ny tråd du körde genom ramen så de kör till belysningen fästet utan att lämna överskott ledningar hängande.
9

Strip ändarna av kablarna på ditt nya ljus genom att ta bort den isolerade beläggningen ca 1/4 tum tillbaka från änden av kabeln med avdrivningen verktyget på de terminala tång. Sätt i ena änden av kabeln i den vattentäta terminalen. Terminalen ser ut som ett litet rör, och kommer att försegla trådarna in när krusade och upphettas.
10

Crimp terminalen ned på viran genom att placera terminalen i framsidan av tången, matchande utrymmet med färgen prick på tången till färgen på terminalen. Kläm att krusa terminalen och fäster tråden. Ge tråden en bogserbåt för att säkerställa att den är säker.
11

Applicera värmepistol eller lågan från en tändare till slutet av den vattentäta kontakten tills du ser den att krympa och täta över kabeln. Observera att vissa tätningsmedelsmaterial utsöndras från slutet av terminalen, detta är normalt och innebär att du har gjort en vattentät tätning. Upprepa för varje tråd på lampan.
12

Strip ändarna av kabeln från släpvagnen densamma som för armatur. Skjut den andra änden av den vattentäta terminalen över ändarna på tråden, matchande färg till färg så du ansluter samma trådar tillsammans, till exempel den gröna ledningen från armatur till den gröna ledningen från släpvagnen. Crimp terminalerna över tråden, sedan värma dem att täta.
13

Skjut armatur montering bultar genom hålen i ljuset fästet, och hand-tråden muttrarna på baksidan av bultarna. Avsluta åtdragning med nyckel. Upprepa proceduren för den andra sidan av trailern med den andra armatur. På motsatta sidan, kan registreringsskylten har ett fäste som monteras på samma bultar som de lätta fästen i så fall sätts de registreringsskylten över bultarna före montering och åtdragning av ljuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118655.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.