Hur Wire en RV-kontakten till en 30-Amp Single Pole Breaker

Kabeldragning ett fritidsfordon eller RV, plugg till en enpolig, kan 30-amp elektrisk brytare inte göras direkt. Pluggen måste passa in i en dedikerad utlopp, och utloppet tillhandahålls av 30-amp enpoliga brytare. Pluggen har en tredelad hane kabeländen, med två vinklade plana blad och en U-formad stift, och har American National Standards Institute (ANSI) utseende av TT-30P. Den matchande uttag är en tre-uttag hona kabeländen, med American National Standards Institute (ANSI) utseende av TT-30R. Den 120-volts, 30-amp enpoliga brytare är en ANSI-standard montering inuti ett konventionellt hushåll breaker rutan. Saker du behöver
kniv
Wire strippor
Skruvmejsel
Spänningsprovare
TT-30P plug
TT-30R uttag
Typ UF - rankade tråd
Metal kopplingsdosa
Kabelklämmor
Visa fler instruktioner
1

Montera TT-30P kontakten till slutet av RV: s navelsträngen shore-strömkabel. Använd din kniv att trimma en tum av jackan material från sladden, utsätta de tre trådarna. Skada inte isoleringen täcker varje slinga. Använd din tråd strippor för att ta bort en 1/2 tum av isoleringen från varje slinga, sedan vrida de blottlagda strängarna av varje slinga så att de blir tre trånga, rep-liknande trådar. Avlägsna fästanordningen ur pluggen undersida, vrida kontakten så stiften pekar bort från dig, lyft sedan bort pluggen högsta hölje. Säkerställa tre mässing stiften inte dras ut ur sina respektive hus. Matcha varje tråd till varje anslutning genom att observera färgkod och passar med din skruvmejsel. Den svarta, varmtråd skruvas till en mässing-färgad skruv. Den vita, neutrala tråd är skruvad på en silverfärgad skruv. Den gröna (ibland nakna), är jordkabel skruvas till en grönfärgad skruv. Leta upp en liten klämma i käftarna på pluggen, och fäst sladden genom att klämma ner den över sladden jacka material, sedan ersätta toppen av pluggen och fästanordningen.
2

Montera TT- 30R utlopp till den ena änden av kabeln, som kommer att köras på brytaren ombord. Använd Type UF - rated tråd. Använd din kniv att trimma 2 inches av jacka material från sladden, utsätta de tre trådarna. Skada inte isoleringen täcker varje slinga. Använd din tråd strippor för att ta bort en 1/2 tum av isoleringen från varje slinga, sedan vrida de blottlagda strängarna av varje slinga så att de blir tre trånga, rep-liknande trådar. Grip TT-30R med sin pin-spår ifrån dig och matcha varje tråd till varje anslutning genom att observera färgkod. Den svarta, varmtråd skruvas till en mässing-färgad skruven i det nedre högra hörnet. Den vita, nolledare skruvas till en silverfärgade skruven i nedre vänstra hörnet. Den gröna (ibland nakna), är jordkabel skruvas till en grönfärgad skruv i övre mitten. Montera TT-30R i ett plåtslageri-box.
3

Montera 30-amp matning till TT-30R kärl till enpoliga brytare. Stäng av 100 - eller 200-amp dubbel storlek huvudbrytare på toppen av brytaren rutan och ta bort döda-frontpanel. Använd din spänningsprovare för att bekräfta är avstängd till banken av effektbrytare. Dra 30-amp brytare som skall användas för RV kontakten. Öppna en knock-out i rutan breaker sidan nära brytarens som skall användas, och tråden tråden inåt. Använd din kniv att trimma 4 inches av jacka material från sladden, utsätta de tre trådarna. Skada inte isoleringen täcker varje slinga. Använd din tråd strippor för att ta bort en 1/2 tum av isoleringen från varje slinga, sedan vrida de blottlagda strängarna av varje slinga så att de blir tre trånga, rep-liknande trådar. Fäst den gröna kabeln till marken blocket, det är jordkabeln. Skruva den vita ledningen till den neutrala bus-bar, detta är nolledaren. Skruva den röda eller svarta kabeln till den 30-amp brytare bostäder, det är levande - eller hot - wire
4

Använd kabelklämmor för att säkerställa att den nya körningen av tråd är inte en resa. fara och inte utsätts för oavsiktlig skada. Byt ut 30-amp brytare och döda-frontpanelen, och sedan slå på strömbrytarna. Använd din voltmeter att testa polaritet TT-30R uttag innan du ansluter din RV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118214.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.