Hur Wire en Converter RV Ström

En fritidsfordon eller RV, använder en omformare för att producera 12 volt likström eller DC, från 120 volt växelström, eller AC. Denna 12-volts DC-el används på två sätt. Först det direkt befogenheter 12 volts utrustning direkt från landström eller en generator, så coachen batteriet inte är urladdat. Andra har den en inbyggd batteriladdare som laddar tränare batteriet från vägguttag. Chassit Batteriet laddas inte av kraftomvandlaren, eftersom den inte delar ledningar med den del av 12-volt system. En RV spänningsomvandlare är en viktig komponent i bilens system och ledningar man inte är ett komplext projekt. Saker du behöver
grundläggande elektriska Toolkit Review voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Frånkopplad din RV från landström och /eller stänga av generatorn. Lossa klämman som håller jordkabeln till tränare batteriet och ta bort kabeln.
2

En spänningsomvandlare normalt har fyra terminaler. Läs instruktionerna som medföljer enheten och ansluter den därefter. De fyra terminaler kommer att tryckas eller präglas med sin funktion, och den vanliga lay-out av färgkodade ledningarna till plintarna är att ansluta coachen terminalen batteriets matning till en röd eller svart kabel, anslut tränare batteriets negativa pol till en vit tråd , anslut landanslutning varm terminal till en blå eller svart tråd, ansluta landström neutral terminal till en vit tråd
3

spåra dessa trådar av identiska färger för att ta reda på vilka tjänar vardera. syfte. Typiskt den vita kabeln till 120-volts landström neutral kommer att vara av en större spårvidd än den vita ledningen till 12-volts marken.
4

Anslut den negativa polen av tränare batteriet till dess kabel.

5

Anslut landkabeln makten navelsträng till dess utlopp.
6

Test effektomvandlaren utgång med en voltmeter. Överbrygga sina sonder eller krokodilklämmor över de 12-volts DC-plintarna och kontrollera att behandlingen närmar 14 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118205.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.