Hur vill kolla en Furnace Auto RV

RV ugnar är kompakta men kraftfulla enheter tillverkas för husbil, femte hjul och konventionell resor trailer marknader. De vanligtvis värme luft genom förbränning trycksatt propangas, som matas från en on-board ackumulatortank. Även om det är förbränning av propån som skapar värme, de flesta ugnar har inbyggda elektriska komponenter som är nödvändiga för dess funktion. Det måste också finnas en tillräcklig passage av frisk förbränningsluft och gaser avgaser, och den uppvärmda luften skall utvisas på tillräckligt takt vid ugnen s blåsaren. Kontrollera dessa variabler i en logisk följd är nödvändigt när en ugn misslyckas. Saker du behöver
voltmeter
Skruvmejsel
Furnace bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att ugnen brytaren är funktionell, och i den "On" läge. Använd din voltmeter inställd på 120 volt för detta och alla elektriska tester.
2

Kör RV till den licensierade propan leverantör som vanligtvis fyller din tank. Har testa honom gastrycket vid en testnippel på ugnen, vanligen placerad inline strax före regulatorn. Om tanken är laddad, men den testade trycket är lågt, har återförsäljaren check för blockeringar i gasledningen.
3

Kontrollera att tillräcklig spänning levereras till ugnen systemet från batteriet . Din voltmeter bör läsa mellan 11 volt och 13,5 volt mellan den huvudsakliga matningstråd och jord. Otillräcklig spänning gör att fläkten att köras på mindre än optimal hastighet, och de flesta controllers tändning är programmerade att arrestera antändning om fläkten är långsam.
4

Använd en skruvmejsel för att öppna upp tjänsten port på framsidan av förbränningskammaren, och kontrollera att det inte finns någon förorening, såsom rost flingor fallit från utströmningsröret, igensättning brännareaggregatet. Testa att tändelektroden skjuter, och om inte --- eller om gnistan verkar svag --- säkerställa elektrodavståndet är korrekt genom att konsultera din instruktionsbok.
5

Rensa bort och rengör ventiler som tillåter frisk luft att sugas in i ugnen. Atmospheric damm och föremål faller mot ventilerna kan minska flödet av luft, vilket i sin tur orsakar en automatiserad ugn avstängning.
6

Rensa bort och rengör ventilerna som låter avgaserna att utvisas från ugnen. Atmospheric damm eller främmande föremål som fågel eller gnagare bon, kan minska luftflödet, vilket i sin tur kommer att orsaka en automatisk ugn avstängning.
7

Konsultera din instruktionsbok och lokalisera ugnen stafett tidsfördröjning . Det bör ha tre terminaler, som identifierats genom prägling på relähöljet. Terminalen leverera ström från den särskilda brytare ska vara ständigt levande, terminalen är ansluten till kabeln från termostaten bör bli levande när termostaten kicks på, den terminal som är ansluten till ugnen kretskortet ska bli levande ungefär 20 sekunder efter att termostaten tråd blir levande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117349.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.