Hur gör jag Smörj hjulen på My Travel Trailer?

Fel på hjul-axellager är en av de vanligaste problemen på resor släpvagnar. Koniska lager inom axlarna kräver fettsmörjning att minska friktion, sköld mot smuts och vatten föroreningar, och korrosion bekämpa genom de tillsatser som finns i hjullagerenheten fett. Travel Trailer hjullager bör lubed var 12 till 24 månader, beroende på var vagnen används och miles släpet drivs. Saker du behöver
Ordet jack
platt skruvmejsel
rörmokare tång eller kanal låser
Paint stick eller spackel
Hjul-lagerfett
rengöringsmedel
Soft- hammare
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Hook resor trailer till dragfordonet och dra åt parkeringsbromsen. Detta ger den mest säkra metoden för att förhindra att vagnen rullar av jack eller jack står.
2

Lyft axeln resor trailer på ena sidan med en domkraft. Den domkraft bör placeras direkt under axelns bladfjädern pack om möjligt. Lyft upp vagnen precis tillräckligt för däcket att rensa marken.
3

Ta bort locket mitt stoft från ett av hjulen. Arbeta en platt skruvmejsel runt omkretsen av locket för att bända bort den från axelns nav. Ställ dammskyddet åt sidan på en ren yta.
4

Ta bort sprinten från slottet-muttern med ett par nål-tång. Backa slottet mutter med ett par rörmokare tång eller lås kanal. En axialbricka ligger direkt bakom slottet-muttern lossnar axeln när hjulet tas bort.
5

tag i ratten med båda händerna vid 3 och klockan 9. Dra hjulet från axeln genom att vicka hjulet fram och tillbaka en aning. Dra hjulet bort precis tillräckligt för att exponera hjullagret. Skjut tillbaka hjulet på axeln och ta bort lagret för hand.
6

Rengör koniska lagret med lösningsmedel rengöringsmedel för att avlägsna allt gammalt fett. Se till att lagret har ingen synlig skrämma, en skadad bur eller platta fläckar. Om det visar sig på mindre än nyskick, byt lagret.
7

Använd tryckluft för att torka lösningsmedlet renare från lagret. Placera en blygsam mängd fett i ena handen och tryck in lagret i fettet med den andra handen. Detta gör att fett att tränga in i lagret. Efter packning fett i lagret, sätt tillbaka den på axeln.
8

Tryck på lagret på axeln för hand så långt som möjligt. Använd en paint uppståndelse stick eller spackel och fylla hålrummet runt hjullagret med fett.
9

tillbaka tryckbrickan och slottet-muttern. Dra slottet-muttern för hand. Använd rörmokare tång eller lås kanal att rada muttern upp med sprinten stift hål. Se till att inte dra slottet-muttern, eftersom detta kommer att ta tillfället i lagret. Sätt sprinten stift
10

och sprida ändarna med hjälp av nål-tång. Snurra hjulet för hand för att säkerställa att den roterar fritt. Vicka på hjulet för att se till att det inte är mer än 1/8-tums förflyttning av hjulet på axeln.
11

Montera dammskydd och knacka det på plats med en mjuk hammare eller block av trä. Använd inte skada dammskyddet.
12

Sänk domkraften och gå vidare till nästa hjul som ska underhållas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117672.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.