Hur du uppdaterar Propan Lines i en Camper

Propan, som brukade kallas gasol (LPG), är en färglös, giftfri och nästan luktfri kolväte. Etylmerkaptan tillsätts för att producera en identifiering lukt som påminner om ruttna ägg. Propan används i en husbil för att driva vatten och värmare utrymme, och för konvektion ugnar och spis-top brännare. Vissa fritidsfordon (RVs) är också utrustade med en propan-powered elektrisk generator. Den viktigaste gasmatningsledning enligt en husbil är sårbar för komprimering skador från vägbanan eller falsning från oavsiktlig stöttning, och interna sporrar kan bli sliten eller bräcklig. I dessa situationer, är en uppdatering av propan raderna tillrådligt. Saker du behöver
Svart järnrör skärande verktyg
svart järn pipe threading verktyg
Koppar styckning Copper hjul
koningsverktyg kit
Skruvnyckelsats
Skruvmejsel
5/8 -tums svart järn rör och rördelar
Propan-rated tråd tätningsmassa
Support hangarer
3/8 "propan-rankade mjuk kopparrörsanläggningar
Flared koppar rördelar
snabbkoppling
Inline avstängningsventiler
Rag
Metall primer
oljebaserad utomhusfärg
Isolering
gummigenomföringarna
Inlet adapterbeslagen
Cykelpump
Proprietary vätska gemensamma tester vätska
Tvåstegs regulator
Propan detektor
Visa fler instruktioner
1

Bygg viktigaste enligt fordon leverans linje, mellan regulatorn och sporrarna apparaten, från svart järnrör. Svart järnrör är stel och så lämpar sig till spänner långa körningar mellan revben under en husbil, så länge tillräckligt stöd galgar används. Specialist det krävs verktyg för att klippa och trä röret. När du installerar tillbehör använder du tråden sealer förening klassad för gas. Normalt en 5/8-tums borrning är tillräcklig för den svarta järnrör huvudsakliga leverans linje.
2

fabricera sporrar från svarta järnrör huvudsakliga leverans linje till varje apparat från propan-rankade mjuk koppar. Soft kopparrör är extremt flexibel och lätt att arbeta med, utlåning sig att bli snaked genom trånga utrymmen i skåp och under apparater. Använd ett hjul saxen för att klippa av röret, och ett kit för fackling verktyg för att göra ansluter. Vanligtvis en 3/8-tums hål är tillräckligt för sporrar kopparrör, och de flesta sommarlägret apparater har 3/8-tums beslag.
3

Montera en sporre till utsidan av husbilen och installera en snabbkoppling om du tänker använda en propan grill eller fältkök från sommarlägret tank. Dessa kopplingar kan köpas i butiker som specialiserat sig på köksutrustning.
4

Installera en inline avstängningsventil betyget för propan efter varje korsning mellan järnrör och kopparrör, tre inches upp kopparröret. Leta ventilerna när de är borta från apparater men lätt att komma åt, oftast under sommarlägret och nära en ytterkant .
5

Rengör exponerade svarta järnrör med lacknafta på en trasa. Grunda med en metall primer, och sedan topplack med en oljebaserad utomhusfärg.
6

Isolera både järnrör och kopparrör för att skydda den från chaffing och skramlar när fordonet är på väg. Använd gummigenomföringarna överallt den passerar genom ett hål eller en konsol.
7

Stäng alla inline avstängningsventiler. Installera ett inlopp adapterbeslagen i slutet av den svarta järnrör lämnas öppen för regulatorn, och använd en cykelpump för att trycksätta systemet till tio pounds. Testa varje gå med egenutvecklad flytande gemensamma provning vätska.

8

Montera en tvåstegs regulator, som först minskar behållarens tryck ner till 10 pounds per kvadrattum (PSI), och sedan ner till 10 eller 11 vattenkolonnhöjder inches, det optimala trycket för propan drivs- vitvaruverksamhet. Tillsynsmyndigheterna använder en ventil som tillåter membranet att andas, och att ventilen måste vara vinklade till inom 45 grader av pekar rakt nedåt. Recreational Vehicle Industry Association (RVIA) kod mandat att tillsynsmyndigheten bör omfattas eller placerad i en sluten facket.
9

Installera en propan sensorn inuti husbilen. något propan detektorer gör ett genomträngande ljud när den aktiveras, medan andra också aktivera en magnetventil som automatiskt stänger av tillförseln av propan.

10

Kontrollera att alla apparater är avstängda. Har din licensierade propan leverantör inspektera uppdaterade propan systemet innan han först gaser upp det. Ladda systemet med propan, och testa varje apparat vid montering till den nya koppar sporre hjälp patentskyddad flytande gemensam testning vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118077.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.