Hur vill bifoga en rack på baksidan av en Camper

Racks som fäster på ryggen i husbilar och fritidsfordon rymmer cyklar, kanoter, trappstegar eller bärbara extra vattentankar. Vissa ställningar innehåller brickor som kan användas för last under resan och som bänkar när de parkerade eller tailgating. Racks kan installeras med bumper fästen, dragkulan fästen hitch, fästen stege eller med spännband. Saker du behöver
Stud locator
Skruvmejsel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Överväg om viktfördelning din husbil kommer att påverkas av racket och dess last. En robust rack utformad för att rymma sex cyklar får väga 30 pounds, och en genomsnittlig cykel väger ca 45 pounds. Den laddade rack skulle innebära en total vikt närmar sig 300 pounds. Sway av sådan vikt under gång kan väl riva en stege eller rikligt av din husbil om det är hur racket bifogas. Om en sådan vikt last hängs från baksidan av en bogserad husbil, kommer tunga vikt farligt minskas och vrida vikt kommer farligt ökat, så den fruktade "svansviftande hund" fenomenet är mer sannolikt att inträffa.
2

Kontrollera tillverkarens litteratur för att avgöra om din husbil strukturen innefattar stödbanden och stolpar som kan stödja ett rack. Använd en stud locator för att fastställa var stödbanden och stolpar är, och använda de fästen som tillhandahålls av rack tillverkaren att fästa racket till en stödbandets eller upprätt. Hyllan kommer att utrustas med fixturer, som har hål för att passera fästelementen genom, och fästena måste vara orienterade så att varje hål upptar ett fästelement drivs in i en stödbandet eller upprätt. Om inga stödbanden eller stolpar existerar under aluminium eller glasfiber ytterpanel, en kuggstång fäst medelst fästorgan såsom skruvar eller ankare Gips kommer att fastställas till ingenting mer än cellplast. Detta bör undvikas.
3

Inspektera ditt rikligt innan man beslutar om en stötfångare-monterad rack. Om det är av tunn-tin material gemensamma för stötfångare som rymmer avloppet slangen när den inte används, kommer stötfångaren inte robust nog att ha ett rack fäst eller svetsas till den. Hyllan kommer att kräva ytterligare stöd för att fördela sin vikt till den bakre väggen eller i taket i husbilen, och vikten av sådan hårdvara kommer återigen skapa problem med viktfördelningen. Om stötfångaren är tillräckligt robust, köpa ett rack med "U"-bultarna som en del av fästanordningar. Placera "U" bultarna så att den slutna änden sveper runt stötfångaren och den gängade ändar pekar mot fordonets bakre del. Lokalisera de gängade ändar i hålen i fästena rack stöd, och sedan använda hårdvaran levereras av rack tillverkaren, inklusive fjädrande brickor. Använd en skiftnyckel för att dra åt muttrarna.
4 p Om montera en dragkrok monterad rack, ta bort din dragkula och dess stöd, och skjut den manliga insatsen längst ned i racket i den kvinnliga mottagaren . Använd låstapparna tillhandahålls av kuggstången tillverkaren att stället säkras på plats, passerar dem genom både mottagaren och kuggstången insatsen. En hitch-monterade rack är lättast att fästa en husbil, men är inte ett bra val om du ofta dra släpvagnar eller fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118192.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.