Hur man reparerar 2002 Polaris Sportsman

En av Polaris "laguppställningar av allmännyttiga fyrhjulingar, var Sportsman still going strong i 2011. Ingenjörer konstruerade Sportsman ATV för värde och praktiska, samt att ge fritids kul, speciellt på banorna. År 2002 släppte Polaris åtta olika Sportsman modeller. Trots skillnader i teknik och makt, tips för mindre reparationer och felsökning förblir konsekvent över alla modeller. Polaris erbjuder ett antal förslag för att hjälpa till med smärre reparationer i sin Sportsman bruksanvisningar. Saker du behöver equipment shop trasor
Motorolja
trädgårdsslang
50 procent kylvätska, 50 procent vattenblandning
Standard skiftnyckel
Bakpulver
Wire-borste
dielektriskt fett eller vaselin
Voltmeter
Batteriladdare
Bensin (blyfri) katalog tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap Tool Review Extra tändstift
Visa fler instruktioner
Överhettning
1

Park quad på en plan yta för att utföra en kontroll motorolja.
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång i 30 sekunder, att olivolja också värma upp. Stoppa motorn.
3

Gå oljetanken, som ligger på vänster sida av alla 2002 Sportsmans. Avlägsna oljepåfyllningslocket och mätstickan och torka av oljestickan med en torr trasa. Återgå mätstickan i tanken helt och ta bort den igen.
4

Läs oljenivån på sidan av mätstickan. Olja märke bör nå inom den "normala" intervall anges på sidan av oljestickan.
5

Fyll oljetanken med rekommenderad motorolja, som varierar beroende på 2002 Sportsman modeller, om motorolja nivån är låg. Den rekommenderade oljetyp för ett visst Sportsman kan hittas i att bilens instruktionsbok.
6

Starta motorn. Om det fortsätter att överhettas, kan den främre skärmen vara tilltäppt.
7

Inspektera skärmen, belägen vid den främre änden av Sportsman. Om det verkar smutsigt eller fylld med skräp, ta bort skärmen genom att dra den övre delen bort först, följt av den nedre delen.
8

Spray skärmen med en trädgårdsslang och vatten för att rengöra bort eventuellt skräp .
9

Kontrollera kylarens lameller, som ligger bakom den främre skärmen. Om de också förekommer smutsiga, skölj dem rena med en trädgårdsslang.
10

tillbaka den främre skärmen, denna gång trycka den nedre delen i först, följt av den övre delen.
11

Starta motorn. Om det fortfarande överhettas, inspektera dess kylvätska nivåer i kylarens flaskan, som ligger på vänster sida av quad mellan de två hjulen. Med en blandning av 50 procent av hög kvalitet, aluminium
12

Refill -kompatibel kylvätska och 50 procent destillerat vatten om kylvätskan nivåer inte uppnår den lägsta markeringen på sidan av den genomskinliga återhämtning flaskan.
13

Starta motorn. Ta quad till en Polaris-återförsäljare om det fortfarande överhettad.
Startar inte
14

Använd startmotorn och lyssna på motorn. Om det inte kommer ens vända över, kan det vara något fel med den idrottsutövare batteriet.
15

Ta ur batteriet för att inspektera den. För att komma åt batteriet, som ligger under den idrottsutövare sätet, använd en vanlig skiftnyckel för att ta bort sitsen skruvarna och dra sätet bort.
16

Ta bort batteriluckan och lossa batteri hold-down remmar som är hålla batteriet på plats i sitt hus
17

Koppla bort batteriet luftröret med en skiftnyckel, följt av svarta och negativa. (-) batterikabeln och slutligen de röda och positiva (+) kabeln.
18

Lyft ut batteriet ur sin bostad och quad, noga med att inte tippa det.
19

Inspektera batteripolerna. Om de är smutsiga, tvätta terminalerna med en lösning av 1 msk. bakpulver och 1 dl vatten. Skölj terminaler och torr med rena trasor.
20 p Om terminalerna är korroderade, använd en tråd-borste för att skrapa rost bort.
21

Använd en voltmeter inspektera batteriets laddning. Om batteriet inte är fulladdat, använd en separat driven enhet för att ladda batteriet.
22

Täck batteripolerna med dielektriskt fett eller vaselin för att förhindra korrosion.
23 < p> Sätt tillbaka batteriet, denna gång med den röda (positiva) kabel, därefter den svarta (negativa) kabel, och slutligen batteriet luftröret. Gör om batteri hold-down bandet, tillbaka batteriluckan och installera den idrottsutövare sätet.
24

Använd startmotorn igen. Ta quad till butiken om motorn fortfarande går över långsamt.
Effektförlust
25

Kontrollera bränsle-nivåer om motorn blir över, men startar inte eller förlorar makt.
26

Refill med blyfri bensin om tanken är tom.
27

Kontrollera skicket av bränslet i tanken om det redan fullt. Ta Sportsman till butiken för att få bränsletanken dräneras om bensinen verkar vattniga eller klibbigt, eftersom detta indikerar bränsle kontaminering. Fylla den med färsk, blyfri bensin.
28

Ta bort tändstiftet (s), som ligger innanför den idrottsutövare cylindern. Antalet tändstift varierar Sportsman modellen.
29

Ta bort tändhatten, rotera tändstiftet moturs med en tändstiftsnyckel, och dra tändstiftet bort.

30

Ersätt med ett nytt tändstift, om elektroden utgången av den ursprungliga är sprött, bränd eller sprucken. Den typ av plug rekommenderas för ett visst Sportsman modell anges i bruksanvisningen.
31

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd till längden som anges i bruksanvisningen för just 2002 Sportsman. Detta är avståndet av gapet mellan haken vid elektroden änden av pluggen. Använd en gnista verktyg stiftgapet att dra gapet bredare, och tryck på kroken-änden mot en fast yta för att förkorta avståndet till den avsedda bredden.
32

tillbaka tändstiftet (er) genom att vrida dem medurs in i cylindern med en tändstiftsnyckel och returnera tändhatten.
33

Starta motorn. Om motorn fortfarande inte, ta quad till butiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118390.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.