Hur till Stopp Trailer Sway vid bogsering

Trailers finns i många varianter, inklusive öppna allmännyttiga släpvagnar avsedda för allmän dragande, slutna trailers last att hålla dina ägodelar ur elementen, personbilssläp för dragande fordon och släpvagnar camping. Trailer sway, eller girning, är den oönskade fram och återgående rörelse en släpvagn gör samtidigt som bogseras. Om släpet svajar är svår, kan den fram och tillbaka över till den bogserade bilen och orsaka en olycka. Trailer svajar kan elimineras eller minskas genom att se till dragfordonet och släpvagnen är korrekt inställda. Saker du behöver
Lufttrycksmätare
Friction gungning styranordning
Visa fler instruktioner
1

Se till 10 till 12 procent av släpets vikt är på tungan, som är längst fram i vagnen där det missöden till din bogsera fordon. Ladda din släpvagn och ta det till en kommersiell skala (de flesta bilen stannar har skalor som finns) och ha den vägde. Förklara för skalan skötare att du också vill dela-väga din släpvagn för att ta reda på vad tungan vikt. Ordna lasten för att få rätt tunga vikt och ta bort vissa objekt om din släpvagn är överbelastad. Väg åter släpvagnen vid behov.
2

Överbelasta inte din bogsera fordon. Kolla din instruktionsbok för lastkapacitet på ditt fordon. Tänk på att bilens last kommer att omfatta vikten på släpvagnen tungan, all last du bär och vikten av alla passagerare. Se till att din inte överstiger bilens vikt kapacitet.
3

Kontrollera däcken på din bogsera fordon och din släpvagn ha rätt lufttryck. Ta reda på vad korrekt däcktryck bör vara genom att konsultera instruktionsboken för din bogsera fordon och din släpvagn. Kontrollera trycket med en lufttrycksmätare. Kontrollera ringtrycket när däcken är kalla. Låt däcken svalna i flera timmar om fordonet har körts innan du kontrollerar lufttrycket.
4

Gör inte dra en släpvagn i extremt blåsiga förhållanden, eftersom släpet kan blåsas över, tar din dragfordonet med den. Kontrollera väderförhållanden innan du lämnar och fördröja din resa om hårt väder förutspås.
5

Har din släpvagn återförsäljare installera ett friktionsanordning gungning kontroll på din släpvagn. Ta din trailer för en provkörning. Stanna och vrid justering handtaget i en medurs 1/4 varv för att lägga till mer friktion om du fortfarande upplever trailer gungning. Upprepa tills vagnen är stabil. Observera att stora resor släpvagnar (över 5000 pounds) kan behöva en gungning styranordning installerad på varje sida av dragkrok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117558.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.