Felsökning av en 1998 Yamaha Grizzly

Yamaha släppte Grizzly verktyget quad 1998 som en kraftfull 600cc maskin med fyrhjulsdrift och en automatisk växellåda, vilket gör att det kan hantera tunga jobb och svåra stigar likadana. Men efter mer än ett decennium av livet, kan många av dessa '98 Grizzlies kräver reparationer och felsökning strategi för att få dem igång optimalt igen. Yamaha erbjuder tips för att få denna quad igång igen i 1998 Grizzly bruksanvisning. Saker du behöver
Blyfri bensin
Standard skiftnyckel
tändstiftsnyckel
Compression mätare
butik trasa
Tändstiftsgap Tool Review NGK DP8EA-9 tändstift
Wire-borste
12 volt, 18 ampere-timmars batteri
konstant spänning batteriladdare
Visa fler instruktioner
Bränslesystem
1

Börja med en Kontroll av bränslesystemet Om motorn inte startar eller quad misständningar eller bås.
2

Kolla bränsle nivåer i tanken. Om quad är helt slut på bränsle, fyll på med blyfri bensin och starta om quad.
3

Stäng bränslekranen, sitter på vänster sida av quad mellan fram-och bakhjul , till "RES" för att komma till reservtanken om det finns en liten mängd bränsle. Starta quad. Fullt tanka quad så snart som möjligt.
4

Vrid bränslekranen till "OFF" om det redan finns tillräckligt med bränsle i tanken. Ta bort bränsleslangen, som är knuten till bränslekranen på Grizzly 600 vänstra sida.
5

Växla bränslekranen till "ON" och observera bränsleflödet.
6

Ta quad till butiken om inget bränsle kommer ut av bränslekranen eller om bränslet är vattnig eller klibbig, eftersom detta är en indikation på att bränslekranen är igensatt eller att bränslet är förorenat.
7

gå vidare till nästa avsnittet felsökning om bränsleflödet är intakt och bränslet ser fräsch.
Compression
8

startmotorn och känsla för komprimering eller tryck. Kontrollera komprimering systemet om mängden trycket verkar svag. Om det verkar stark, gå vidare till tändsystemet kontrollen.
9

Ta bort tändstiftet och kontrollera för komprimering, som ligger inne i Grizzly 600 s inre cylinder. Ta bort tändstiftet genom att ta bort tändhatten för hand och vrida pluggen med en tändstiftsnyckel tills den kan lyftas fritt.
10

Infoga en kompression mätare i tändstiftshålet och driva startapparaten. Komprimering rating bör vara cirka 140 kg.
11

Ta Grizzly 600 till en Yamaha återförsäljare för inspektion om komprimering läsning är väl under 140 pund., Eftersom detta är en indikation på problem med kompression systemet . Addera Tändsystem
12

Ta bort tändstiftet enligt ovan för att inspektera tändsystemet.
13

Kontrollera elektrod slutet av tändstiftet. Om det är blött, torka den med en butik trasa.
14

Ersätt med ett nytt NGK DP8EA-9 tändstiftet om originalets elektroden är sprucken, sprött och vitt, eller brända.

15

Återkoppla gapet tändstiftet och jorda elektroden i chassit.
16

använda startmotorn. Om gnistan är stark, är tändsystemet fungerar korrekt.
17

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd mellan 0,8 och 0,9 mm (0,03 och 0,04 inches) om gnistan är svag. Detta är mätning av utrymmet mellan haken vid elektroden änden av tändstiftet. Tryck kroken änden mot en fast yta för att förkorta detta gap och använda en gnista verktyg stiftgapet att försiktigt dra kroken bredare för att förlänga tändstiftets elektrodavstånd.
18

använda startmotorn igen. Ta Grizzly 600 i för stora reparationer om det fortfarande finns någon gnista eller gnista är fortsatt svag. Addera Batteri
19

Använd elektrisk startmotor och lyssna på motorn. Om det visar över snabbt, är batteriet fungerar korrekt. Om inte, kan batteriet behöva rengöras, bytas eller laddas.
20

Ta ut batteriet om motorn blir över långsamt. Du kan komma åt batteriet genom att ta bort Grizzly 600 säte
21

Lossa remmarna som håller batteriet på plats och ta bort kabeln ansluten till den negativa. (-) Terminal först och den positiva (+) terminal sekund. Lyft ut batteriet ur quad.
22 p Om batteripolerna är korroderade, använd en tråd-borste för att skrapa rost bort. Om korrosion kvarlevor, ersätt med en ny 12 volt, 18 ampere-timmars batteri.
23

Ladda batteriet till 12,8 volt med en separat strömförsörjning, konstant spänning batteriladdare.

24

tillbaka batteriet och sätet, den här gången du ansluter kabeln till den positiva polen först, följt av den negativa terminalen.
25

Använd den elektriska startmotorn. Om motorn omsättningen går fortfarande långsamt, ta Grizzly 600 till en återförsäljare eller mekaniker för kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118365.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.