Hur fixar frambromsarna på en Yamaha ATV

Yamahas sortiment av All-Terrain Vehicles (ATV) är konstruerade för att tåla extrema förhållanden, allt från steniga sluttningar till leriga vallar. I de flesta fall kan dessa robusta maskiner borsta bort dammet med liten effekt på den totala effektiviteten. Däremot kan små Pinhole läckor i ATV: s hydrauliska bromsslangar tillåta smuts och skräp att komma in i systemet, vilket minskar bromsar ökade möjligheter drastiskt. Det verkar ofta i form av en mjuk, svampig-känsla bromshandtaget och en märkbar nedgång i bromsförmåga. Rodnad eller blödning bromssystemet kommer att återställa din främre bromsarna till väl fungerande ordning. Saker du behöver
Clear plastslang
Container
bromsvätska mutterdragare
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
Inget svar vid bromshandtaget

1

Inspektera bromssystem för läckor eller hål som kan tillåta luft i bromssystemet. Kontrollera huvudcylindern och dess tillbehör för läckor innan du arbetar ned bromsen linje till bromsoken. Kontrollera också att alla "banjo" bultarna på huvudcylinder och bromsok är ordentligt åtdragna. Byt ut skadade bromsslangar eller beslag.
2

Lokalisera avluftningsventiler på bromsoken. Placera en längd av klar plast slangen över en av avluftningsventiler, inställning den motsatta änden av slangen i en behållare. Ta av locket från huvudcylindern s vätskebehållare och toppen på behållaren med färsk bromsvätska.
3

Öppna avluftningsventilen ett kvarts varv med en skiftnyckel. Dra in bromshandtaget och håll in det lägger att tvinga en liten mängd bromsvätska ur oket och i slangen. Stäng avluftningsventilen med en skiftnyckel. Inspektera tillståndet i bromsvätskan i slangen. Om vätskan är en mörkbrun färg eller har luftbubblor i det, upprepa detta steg tills bromsvätskan är klar och inte innehåller luftbubblor.
4

Stäng avluftningsventilen helt med en skiftnyckel och dra slangen från ventilen. Torka bort utspillt bromsvätska omedelbart med en ren butik handduk. Refill bromsvätskebehållaren och upprepa på den återstående bromsok.
5

Refill bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska. Knacka försiktigt på främre cylindern broms master och reservoar slang för att frigöra eventuella luftbubblor. Skruva fluidreservoaren lock på plats.
6

Pull in bromshandtaget flera gånger för att bygga hydrauliska trycket i bromssystemet. Stanna när spaken kräver ett fast drag, vilket innebär att bromsen kretsen är helt trycksatt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117668.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.