Hur man monterar en Hub Trailer Wheel

Nyttofordonstrailer kan användas för att dra skrymmande föremål som inte passar in i din bogsera fordon. En resa släpvagn är som ett litet hem på hjul där du kan gå på längre semester. Trailers kräver väldigt lite underhåll när de inte används, men kommer hjullagren behöver regelbunden smörjning som kräver demontering och montering av trailern hjulnavet. Saker du behöver
Lösningsmedel
Delar borste
Inre lagret
Yttre lagret
Hjulnav
Axel fett
axelbrickan
axelmuttern
Skiftnyckel
Momentnyckel
Sprint
Dammskydd
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Rengör de inre och yttre församlingar hjullager, drivaxeln och hjulnavet i lösningsmedel före monteringen. Använd en del borste för att lossa stora fyndigheter av smuts och fett. Skölj delarna ordentligt i lösningsmedel och låt dem lufttorka
2

Packa de inre och yttre församlingar hjullager med axel fett enligt följande:. Placera en klump av axel fett på handflatan. Håll det yttre hjullagret med andra handen och kraft in fett i alla skrymslen och vrår i lagret genom att trycka på kanten av lagret i fettet på din handflata. Fortsätt runt omkretsen hos lagret tills den har helt förpackade med fett. Upprepa detta steg för det inre hjullagret.
3

Applicera ett lager axel fett på släpvagnsaxeln axeln. För den inre hjullagret (den större av de två lageraggregaten) på axeln axeln med den tjockare änden av lagret som vetter inåt.
4

Skjut hjulnavet på axeln axeln tills den kommer i kontakt med det inre lagret. Håll navet på plats med ena handen och skjut det inre lagret på drivaxeln (med tunnare änden vänd inåt) tills den kommer i kontakt med hjulnavet.
5

Håll enheten på plats med ena handen och skjut in axeln brickan på drivaxeln med den andra, är noga med att rada upp spåret i brickan med skåran i drivaxeln. Kör axelmuttern på den gängade änden av axeltappen med en skiftnyckel i medurs riktning. Placera en momentnyckel på axeln muttern och kontrollera att den är åtdragen till fotpund värde rekommenderas av trailern tillverkaren.
6

Placera en ny saxpinne genom hålet på axeln muttern så att den skjuter ut genom axeln axeln och den andra sidan av muttern. Böj den utskjutande änden av sprinten med en tång för att se till att den inte ut igen.
7

Skjut dammskyddet på axeln axeln och knacka den i lätt med en gummiklubba tills det sitter på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117586.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.