Felsökning av en Yamaha Kodiak

En Yamaha Kodiak är en 4x4 terränggående fordon (ATV). Dessa är kraftfulla och robusta maskiner som kan ta en hel del stryk. Men som med de flesta terrängfordon, slitage oundvikligen inträffar. Problemen är relativt enkla att diagnostisera, oavsett om det är ett problem med tändstiftet, elektroder eller batterier. Kör igenom några grundläggande felsökningssteg innan du ringer på en mekaniker. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
tändstift gapet Tool Review Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Se till att det finns tillräckligt med kylvätska i kylvätskebehållaren och kylaren om motorn tenderar att överhettas. Kontrollera systemet för läckor om nivåerna är låga. Fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Om motorn fortsätter att överhettas och du upptäcker läckor i systemet, ha en kvalificerad mekaniker utreda vidare för dig.
2

Inspektera bränsletank för läckor om du får slut på bränsle tidigare än väntat. Flytta spaken bränslekranen till "OFF" och ta bort bränsleslangen från bränslekranen. Rengör bränslekranen. Vrid tillbaka bränslekranen till "ON" läget, och kontrollera bränsleflödet. Om det inte finns någon bränsleflödet, kanske bränslekranen skadas.
3

Kontrollera tändstiftet för tillräcklig gnista om du upplever startsvårigheter. Använd tändstift skiftnyckel för att ta bort tändstiftet och kontrollera elektroderna. Rengör och torka elektroderna om de är blöta. Om elektroderna verkar torr, montera tändstift mössa och malde det till chassit. Användare av elektrisk startmotor för att starta ATV. Om kontakten avfyrar en stark, blå gnista, sedan tändsystemet är normalt. Om gnistan är svag, använda tändstift gapet verktyg för att justera avståndet. Byt tändstift, om det behövs.
4

Kontrollera batteriet tillräcklig laddning eller skada om Kodiak startar inte. Starta motorn med elstart. Om motorn tänder och vänder över snabbt, är batteriet bra. Om motorn blir över långsamt, använd en stålborste för att rengöra batteriets anslutningar. Ladda batteriet vid behov.
5

Justera strålkastaren, om det inte är rätt placerad. Justera strålkastarna justeringsskruven moturs för att sänka bommen och medurs för att höja balken.
6

Byt svansen /bromsljus lampa om det är ute. Ta bort muttrarna och brickan från lamphållaren. Ta ut lamphållaren och lampan genom att vrida den moturs. Tryck in lampan och vrid moturs för att ta bort den gamla lampan ur lamphållaren. Montera den nya lampan i lamphållaren genom att trycka den inåt och vrida den medurs. Montera lamphållaren (tillsammans med lampan) genom att vrida den medurs. Montera brickorna och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117985.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.