Hur man reparerar en Kawasaki Prairie 360 ​​

Kawasakis Prairie 360 ​​sport-utility quad gjorde sin debut 2003. Fast det avbröts efter sex år, det gör erbjuds en unik fusion mellan ljusare sport fyrhjulingar avsedda för manövrerbarhet och tunga fyrhjulingar verktyg som erbjuds praktiska och en förmåga att ta itu med svåra spår. Under alla år, kom denna ATV med en medelstor 362 cc fyrtaktsmotor och robust kropp design. Kawasaki rekommenderas att endast en utbildad professionell försök större reparationer på prärien 360. Men för mindre reparationer och felsökning, erbjöd företaget ett antal tips i sin bruksanvisning. Saker du behöver
Bensin (blyfri) katalog 12 volt, 14 ampere timmars batteri
tändstiftsnyckel
NGK DPR8EA-9 tändstift
30A säkring
SAE 10W-40 motor olja
Kylvätska
Visa fler instruktioner
Motor Omsättning
1

Säkerställ att motorn stannar vrids till "ON" om motorn inte går att slå över och startmotorn roterar inte.
2

Kontrollera batteriet om motorn fortfarande inte går att slå över eller om det visar över långsamt.
3

Recharge batteriet till 12 volt.
4

Dra batteriets kontakter med en skiftnyckel om de är lösa.
5

Byt ut batteriet om det är skadat.

6

Kontrollera huvudsäkringen, vilket är under Prairie 360 ​​säte. Om den är skadad eller blåst, ersätta med en 30A säkring.
7

Prova startmotorn igen. Om motorn fortfarande inte kommer att vända över eller fortsätter att vända långsamt, ta quad till butiken.
Motorn inte startar
8

nivåer Kolla bränsle om motorn vevar men startar inte. Om bränsletanken är tom, fyll på med blyfri bensin och starta motorn.
9

Observera utseendet på bränsle om det finns tillräckligt med bränsle nivåer i tanken. Om det ser vattnig eller klibbig, kan bensin vara förorenat eller gammalt. Töm bensintanken och fyll på med ny bensin.
10

Ta bort tändstiften med en tändstiftsnyckel och inspektera. Rengör med vatten blandat med bakpulver om de är smutsiga och installera.
11

Försök igen för att starta motorn. Om det fortfarande inte startar, ta Prairie 360 ​​till verkstad för kontroll.
Motorn stannar
12

Kontrollera och fylla på bränsletanken med blyfri bensin när motorn startar men bås.
13

Kontrollera skicket på bränslet. Om skräp eller vatten är närvarande eller om bränslet är klibbigt, töm bränsletanken och fyll på med ny blyfri bensin.
14

Kontrollera att choken inte var kvar för länge under Prairie 360 ​​drift. Om detta kan vara fallet, starta motorn och låt den kvävas på först när du startar maskinen.
15

Starta motorn. Ta till butiken om det fortsätter att stall.
Motorn blir överhettad
16

Idle quad endast under korta tidsperioder och rida vid mycket låga hastigheter sparsamt, eftersom både kan orsaka att motorn överhettas.
17

säkerställa att endast NGK DPR8EA-9 tändstift, som rekommenderas av Kawasaki, är installerade. Om tändstiften är skadade, byt ut och ställ in tändstiftets elektrodavstånd till mellan 0,031 och 0,035 inches.
18

Kontrollera fläkten och se till att den är i drift. Ha en Kawasaki återförsäljare inspektera och reparera om det inte fungerar.
19

Kolla nivåer olja i motorn genom att ta bort oljestickan, torka av den med en trasa, återinförde den och ta ut den igen. Om oljenivån är under den lägsta fästingen, fyll på med SAE 10W-40 viskositet olja
20

Vänta tills motorn har svalnat och kontrollera kylvätskenivån nivåer i reservoaren och radiator. Om nivåerna är låga, kolla efter läckage kring radiatorn. Ta med quad till en Kawasaki återförsäljare för reparationer om läckage förekommer. Om inte, fyll på kylvätska och starta om.
21

Starta motorn och ta Prairie 360 ​​i för stora reparationer om det fortsätter att överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117353.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.