Hur Styr en Tow bil med en husbil

Flat-bogsering, eller "fyra-wheel-down" bogsering, är den process där en bil kuster, på sina egna fyra hjul, hooked bakom husbilen. Den RVer samfundet avser platt-bogserade bilar vardagligt tal som "paddor" eller "jollar." Andra bogsera metoder inkluderar användning av en bil släpvagn och en dolly, men platt-bogsering är fortfarande den vanligaste metoden eftersom det orsakar även slitage på bildäck och minimerar belastningen på motorn hem bränsleekonomi. Se till att din platt-bogsera bilen är väl lämpad för sitt ändamål, en liten manuell växellåda bil som färdas låg på marken kommer att fungera bäst. Du måste lämna bogsera bilens tändningsnyckel i rätt position för bilen att själv styra. Saker du behöver
Tow bil anpassad till platt-bogsering
Draganordning
Elektrisk hookup
Visa fler instruktioner
1

Konsultera litteratur som tillhandahålls av din bogsera bilens tillverkare, och avgöra om du kan bogsera bilen på ett säkert sätt över stora avstånd med fyra hjul på marken. Många lastbilar, stadsjeepar och fyra-hjulsdrivna fordon kommer att arbeta för denna process, många sportbilar och sedaner med automatisk växellåda kommer inte köpa 2

Ha en basplatta svetsat på framsidan av din bogsera bilen med. en professionell bogsering butik. Bottenplattan tillåter dig att fästa draget till framsidan av bogsera bilen. Samma butiken kommer vanligtvis att kunna installera de nödvändiga ledningar uppgraderingar.
3

Bifoga din dragkroks till husbilen dragkulan och bogsera bilen bottenplattan. Beakta tillverkarens anvisningar, och dubbelkolla varje bilaga. Kontrollera så att alla låsbultarna är på plats och att den elektriska sele som ger sidoljus, bromsljus och blinkers tur på baksidan av bilen är på plats. Har en assistent hjälper dig att kontrollera funktionen av lamporna.
4

Kontrollera att ratten för bogsera bilen inte kan låsas. Lämna startnyckeln i och vände sig till en position där ratten rör sig fritt utan användning av tillbehör kommer inte ur batteriet. Denna position är vanligtvis märkt "I."
5

Använd säkerhetsbältet för att knyta ratten ordentligt i sin rakt-fram positionen. Detta läge ger den mindre styraxel rörelse behövs för bilen till hörn men förhindrar överdriven rörelse som kan orsaka ojämnt däckslitage eller ens "kramp" när styraxeln smäller till ena eller andra sidan.
6 < p> Lossa parkeringsbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117366.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.