Hur man använder en 5th Wheel Hitch

påhängningshöjder trailers har ett hitching system som fungerar identiskt med den för en 18-hjul traktor-trailer lastbil. Den bogsera bilens dragkrok, eller mottagare, är centrerad nära en pickup bakaxel, och vagnens dragkrok punkt, en "Kingpin" sätts in i mottagaren. Denna konfiguration gör ett femte hjul släp mer lättmanövrerad än en vanlig dragkrok arrangemang, speciellt när du säkerhetskopierar eller skarpa svängar. En annan fördel är att föraren kan se att in i bädden av lastbilen att rada upp hitch med släpvagnen. Saker du behöver
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

Block fram-och baksidan av hjulen på båda sidorna av trailern med stoppklossar.
Sida 2

Sänk bakluckan av pickup. Lossa spärren stift från skumt handtaget. Dra spärren-handtaget tills den låses i öppet läge.
3

Ta bort låssprintarna från den 5: e hjulet s uttag. Veva handtaget, höja kingpin på trailern till samma höjd som mottagare i lastbilen.
4

Placera trucken bakåt och tillbaka under trailern, titta för att vara vissa Kingpin ställer upp med mottagaren. Var säker på att Kingpin glider in i skumt, förbi låsmekanismen.
5

Stäng spärren, är säker på att det "snäpper" fast på plats. Om den inte gör det, är kingpin inte sitter ordentligt i kopplingen. Jockey trucken något tills den parar sig ordentligt.
6

Sätt spärren-sprinten i handtaget. Stäng bakluckan.
7

Lyft benen på släpets domkraft tills de är helt indragna. Sätt tillbaka kvarhållande stiften i uttagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118009.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.