Felsökning av en resa Furnace Trailer Gas

Förstå hur din gas ugn fungerar hjälper dig att diagnostisera problem. Fläkten motorn vrider på efter mottagning av ett meddelande från termostaten. Motorn går i 15 till 30 sekunder, då piloten ljus eller direkt gnista systemet antänder brännaren för att värma upp luften. Fläkten driver denna varma luft i din RV. Efter att ha nått den inställda temperaturen, stängs ugnen av i motsatt ordning. Att felsöka ett problem med din resa trailer gas ugn, första regeln ut enklare problem. Instruktioner
1

Kontrollera din termostat inställning. Det måste vara inställt varmare än rumstemperatur i ugnen för att starta. Många husvagnar har också en On /Off-knappen på ovansidan eller sidan av termostaten. Markera denna omkopplare för att se till att den är inställd på "On". Ugnen ska starta 10 till 15 sekunder efter att du har aktiverat det.
2

Test laddningen i batterierna om fläkten inte startar, och det finns ingen värme. En ugn kan fungera med hjälp av 12-volts batterier, men kommer inte att kunna slås på om batteriet är otillräckligt.
3

Kontrollera propan nivån i dina tankar. Ugnen Fläkten kan ha möjlighet att starta, men det blir ingen värme kommer ut eftersom det inte finns någon gas för att tända brännaren. En tank med väldigt lite gas eller ett problem i gasledningen kan leda till lågt gastryck. Detta kommer att resultera i ingen värme från ugnen eller brist på en konstant pilotlåga. Låt inte din ugn att starta förrän problemet har lösts, eller din fläktmotor körs onödigt högt och bära sig själv.
4

titt inuti ugnen på piloten ljuset, om tillämpligt, och se till att det vistas på. Många nya RV ugnar har ersatt piloten ljuset med en direkt tändningssystem. Om din ugn har svårt att hålla den tänd kontrollampa, Kolla termoelement för att se till att det är rätt placerad. En dåligt fungerande regulator på din propan tank kan också resultera i en oregelbunden pilot ljus.
5

Rådgör med en RV tekniker om ingen av dessa steg avtäcker problemet. Frågan kommer sannolikt i ugnen församling. Delar såsom seglet switch, gränslägesbrytare, fläktmotor, kretskort eller brännareaggregat kan alla orsaka problem, men bör endast bytas ut av en kvalificerad tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117934.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.